Vilanova decideix municipalitzar el servei d’enllumenat i semafòric en un ple molt tens

62

Durant el Ple de dilluns també es va aprovar la municipalització de la gestió del servei d’enllumenat públic i semafòric que va tornar a enfrontar govern i oposició. L’aprovació d’aquest punt, va explicar el Tinent d’Alcalde d’Urbanisme i Medi Ambient, Juan Manuel Cividanes, implica la creació del servei, “un tràmit que no s’havia fet fins ara” i també la d’una comissió d’estudi participada de personal tècnic. Cividanes va titllar de “dantesca” la situació municipal respecte al contracte de la gestió del servei d’enllumenat “prorrogada durant 15 anys”. És un cas únic a la comarca, va dir Cividanes i va criticar que el servei comencés amb un cost de 70.000 € anuals i acabés costant al municipi prop de 135.000 €.

La decisió del govern de municipalitzar servei d’enllumenat i semafòric “representa un canvi de model de gestió i no respon a ser de dretes o d’esquerres” va dir en clara al·lusió a les crítiques de l’oposició. Cividanes va defensar la qualitat del servei que es prestarà ara des de la brigada municipal, amb la contractació d’una persona, amb possibilitats d’incorporar-ne una segona “si així ho requereix el servei”.

Jordi Barón de CiU, va qualificar la municipalització del servei de “mal negoci” i de “generar incertesa” i va mostrar-se sorprès del “gir a l’esquerra del Sr. Cividanes”

Des d’ERC, Meritxell Humbert, va criticar el procés de municipalització perquè no contempla “possibles eventualitats”. Tot i que estan d’acord amb cercar fórmules que permetin un estalvi a l’ajuntament no comparteixen el model que plantegen “ens mereixem un servei de qualitat” va dir.

Durant la seva intervenció, la portaveu de V365, Vanesa González, va demanar al govern que “no enganyi la ciutadania”. El contracte es va formalitzar el 2003 i va estar vigent fins el 2013 perquè contemplava una pròrroga de 10 anys -va explicar-. El 2013 es va convocar un concurs però va quedar desert, per això l’empresa actual va continuar prestant el servei.

El punt es va aprovar amb les vots favorables de PSC, VA, VV i DECIDE i en contra de V365, CiU i ERC.