Vilanova del Camí estrena la figura de tècnica de Joventut juntament amb els nous cursos de tardor

44

Un conveni amb el Consell Comarcal permet a l’Ajuntament de Vilanova del Camí disposar de la figura d’una tècnica de Joventut. Es diu Silvia Rodríguez i un dels primers programes que ha tirat endavant és la formació dels cursos de tardor que aquesta setmana estem repassant perquè ja s’han obert les inscripcions.

Com explica el regidor vilanoví, Sergi Pérez, disposar d’una persona tècnica en matèria de joventut era un compromís inclòs en els pressupostos i que es reclamava des de feia temps. La voluntat del regidor i de l’actual equip de govern, segons afirma Pérez, és consolidar aquest conveni per donar continuïtat a la funció d’aquesta tècnica per molt de temps.

Sílvia Rodríguez ha estudiat Publicitat i Relacions públiques i té experiència treballant en projectes de participació, primer a l’Ajuntament de Barcelona, més recentment a l’Ajuntament d’Igualada, a la Kaserna, i actualment al Consell Comarcal de l’Anoia.

espai-jove-cursos-2016-cartellUn de les primeres tasques ha estat conèixer el col·lectiu jove, de la mà del consell La Xispa, i també la resta del teixit associatiu vinculat, o bé perquè està format per persones joves, o bé perquè fan activitats destinades al jovent. Paral·lelament al treball d’elaboració del Pla Local de Joventut, un dels primers projectes que ha tirat endavant ha estat el programa de cursos de tardor. Des de la regidoria ofereixen un tastet per als mesos de novembre i desembre. L’oferta sorgeix de propostes de persones del municipi i dels resultats d’unes enquestes que es van fer a l’institut a finals del curs passat, com explica Sílvia Rodríguez. La majoria de propostes, un total de cinc, estan pensades per a estudiants d’ESO i batxillerat.

La primera és una “Aula d’estudi”, que durarà tot el curs i anirà destinat als estudiants d’ESO. La segona proposta és un taller és creatiu i té l’objectiu de dissenyar personatges en 3D i inserir-los al videojoc Minecraft. Aquesta proposta va dirigida a joves d’entre 16 i 13 anys, com també el curs de danses urbanes. Per a joves d’entre 16 i 19 anys hi haurà un curs de disseny i imperessió en 3D. Per últim un curs que va destinat a joves des dels 14 fins als 29 i que tracta sobre l’auto defensa femenina.

En referència a aquest últim taller, el regidor de joventut vilanoví Sergi Pérez diu que “és evident que les xifres demostren que són necessàries totes les accions en la línia de sensibilitzar sobre la violència masclista i que una part de la pedagogia ha d’anar dirigida cap a l’agressor”.

Fins el dia 28 d’octubre estaran obertes les inscripcions. Tota la informació dels cursos la podeu trobar al Centre Cívic del Barri de la Pau o bé a la pàgina web municipal.