Vilanova acollirà una parella de refugiats gràcies a la implicació ciutadana

42

L’alcaldessa de Vilanova del Camí, Noemí Trucharte, acompanyada de la regidora de Solidaritat, Imma González, ha signat aquest dilluns un conveni de col·laboració amb Creu Roja Anoia per al desenvolupament i coordinació del projecte d’acollida de persones en cerca d’asil o refugiades.

En virtut d’aquest conveni, Vilanova acollirà properament una parella jove de refugiats arribats d’Ucraïna, concretament de la regió de Crimea, regió afectada per una crisi internacional en curs que involucra Rússia i Ucraïna, i que ha estat objecte de dramàtics canvis a la seva població durant els últims 200 anys. La regió és també la seu de diverses bases militars russes.

La parella viurà en un pis que ha estat cedit expressament per poder acollir per part d’un veí del municipi. L’Ajuntament s’ha compromès a fer el seguiment de la parella i a acompanyar-los en el seu procés d’adaptació i d’integració. “Una tasca, ha dit l’alcaldessa Noemí Trucharte, que es farà de manera transversal des de diferents àrees municipals”.

L’alcaldessa ha agraït al propietari la seva generositat per posar aquest  immoble a disposició del programa d’acollida i ha posat en valor la seva solidaritat.

Creu Roja gestiona el Programa d’atenció i protecció als refugiats amb el suport, col·laboració i coordinació dels ens locals, entitats i societat civil

Creu Roja, és una de les entitats que gestionen a nivell estatal el Programa d’atenció i protecció a persones sol·licitants d’asil i refugiades que han de garantir els estats. El Programa ha de garantir la cobertura d’aquestes persones durant la fase d’acollida temporal: allotjament, manutenció, coneixement de l’entorn i la llengua, atenció social i psicològica, així com la cobertura d’altres necessitats bàsiques.

També són finalitats del Programa preparar-los per a la seva integració i autonomia. Aquesta segona fase, es planteja desenvolupar-la als municipis de Catalunya, amb el suport, col·laboració i coordinació amb els ens locals i les entitats i societat civil que participi en aquest acompanyament.