22.1 C
Igualada
Dilluns, octubre 18, 2021

[Vídeo] Sergio Vinay (Airbnb): “La gent d’Igualada té moltes coses que explicar i compartir amb la resta del món”

Jordi Puigròs – L’Ajuntament d’Igualada i Airbnb van anunciar el passat novembre una iniciativa única anomenada Healthy Destinations Lab, un programa per construir i promoure un turisme sostenible a la ciutat i l’Anoia que beneficiï tothom: famílies locals, empreses i comunitats. N’hem parlat dels detalls amb el responsable de Polítiques Públiques d’Arbnb, Sergio Vinay.

Bàsicament, quin és l’objectiu d’aquest projecte i per què heu escollit Igualada?
Volem fer un gran banc d’idees amb què ens expliquin els igualadins sobre com veuen la ciutat en els propers anys, i al mateix temps una “acceleradora” que ajudi les empreses i els emprenedors que volen tenir una plataforma de projecció internacional. De fet, ens hem escollit mutúament, Igualada i Arbnb. Nosaltres tenim 400 acords amb ciutats, regions i països, a nivell global, amb l’objectiu de construir models turístics més inclusius, que distribueixin millor els beneficis.

Hi ha força gent escèptica, a Igualada, sobre aquest projecte.
És clar. Durant molts anys el turisme s’ha pensat i s’ha dissenyat des d’una perspectiva massiva, destinada a grans monuments, grans ciutats… Ara s’està entrant en un moment on es fa necessari revaloritzar nous destins, llocs amb valors diferents que poden aportar coses al model. A Dinamarca hi tenim un poble on hem fet un projecte similar al d’Igualada. Està a l’Adn d’Airbnb fixar-se en aquests nous destins, sobretot si hi ha voluntat dels igualadins en fer coses noves.

Ja s’han fet algunes trobades amb representants civils, i vareu instal·lar un mòdul informatiu a Cal Font. Quines conclusions n’heu tret?
Doncs que la gent té moltes coses que explicar i compartir amb la resta del món. Ja s’estan fent activitats a l’Anoia amb turistes que coneixen la natura de la comarca, hi ha força turisme rural, i al Somiatruites d’Igualada, per exemple, s’està fent una experiència gastronòmica d’alt nivell… El gran repte és com nosaltres podem ajudar a situar Igualada en el gran mapa del turisme.

Quins creus que són els atractius que té Igualada per captivar a visitants d’arreu?
L’herència industrial és molt interessant, com per exemple el Rec. Però també tot el tema gastronòmic, com s’explica la història i es generen experiències a partir del què tenim a la ciutat. També és important que el comerç aprofiti per explicar als visitants com es fa aquell producte que ofereix. Aquí hi ha potencial.

Hi ha un calendari previst?
Sí. Hem començat una sèrie de tallers, que continuaran en els primers mesos, i el punt cabdal serà una cimera, el mes de maig, en la qual convidarem altres experiències similars a la d’Igualada, i poder treure conclusions. Podríem dir que hi ha tres fases: l’escolta activa als igualadins, el treball conjunt amb l’Ajuntament, i un punt d’atenció especial a Igualada creant un hub de noves formes de política pública en el turisme.

La iniciativa continuarà?
En els laboratoris saps amb què experimentes però no saps el resultat final. La idea és que sorgeixin projectes concrets, i que es dinamitzin els existents. No es tracta de resoldre problemes, sinó de crear espais per accelerar solucions i consensos.

Determinats col.lectius no estan d’acord amb aquest projecte. Com els convencereu?
El debat sobre el model turístic s’ha de tenir. Airbnb accelera aquests debats. El nostre model permet compartir des d’una habitació de casa teva fins a tota la casa quan estàs de vacances. Això ajuda a molta gent a pagar despeses. Si tens un aeroport com el de Barcelona a prop, que no para de rebre turistes, i unes despeses que augmenten cada dia… Airbnb pot ser part de la solució.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

No amb el meu vot

El govern més progressista de la història d’Espanya -tampoc és dir gaire- ha presentat els seus pressupostos generals de l’Estat. És a dir, explica...

L’Events CB Igualada s’emporta un partit ajustat contra el CB Roser

EVENTS CB IGUALADA 49 CÀMPING BIANYA CB ROSER 45 L'Events CB Igualada va aconseguir diumenge la tercera victòria al campionat de Copa Catalunya de bàsquet. Els...

El Zoom Festival obre les inscripcions pel torneig de League of Legends

El Zoom Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya incorpora aquest any, per primer cop, un campionat del videojoc League of Legends. El torneig, organitzat...

Comença la reurbanització de l’avinguda de Manresa d’Òdena

L’Ajuntament d’Òdena ha començat les obres de reurbanització de l’avinguda de Manresa. El projecte té com a objectiu transformar el caire d’antiga carretera a...

El mercat no sedentari torna a la plaça de la Masuca aquest dimecres

A partir d’aquest dimecres, les parades del mercat no sedentari d’Igualada tornaran a la seva ubicació original a la plaça de la Masuca. El...
Compartir