Víctor Carrasco Campió d’Espanya d’Skijöring a Baqueira Beret
V

13 de març de 2017

Baqueira Beret va celebrar el Campionat d’Espanya de Múixing de Neu. La neu i la boira van fer acte de presència en les dues jornades, però tant l’organització com els múixers van saber adaptar-se i donar el millor de si mateixos.

El programa es va completar tal com s’havia previst excepte pels participants de canicròs, que van veure com s’anul·lava la primera mànega del dissabte a causa de les condicions de la pista després de la intensa nevada que va caure.
Així doncs, les condicions meteorològiques adverses van obligar als múixers a extremar les precaucions i demostrar la seva tècnica i habilitats en la prova organitzada per la Real Federación Española de Deportes de Invierno  i la Federació Catalana d’Esports d’Hivern.

El diumenge va ser decisiu per la decisió dels campions. Els trineus i els participants de la categoria d’skijoring van poder recórrer el circuit llarg de 12 quilòmetres, amb pas per l’Orri. Per la seva banda, els trineus de 6 i 4 gossos van completar un traçat de 8 quilòmetres, mentre que els trineus de 2 gossos, els múixers infantils i els corredors de canicròs van fer un circuit de poc menys de 5 quilòmetres.

Els múixers catalans van copar gairebé tots els podis. Victor Carrasco recuperava el títol de campió d’Espanya en la categoria d’skijoring, en aquest 2017, per davant del ex campió al 2016 el càntabre Javier Gutiérrez i ex-olímpic en esquí de fons, y el basc Iban Vicente. D’aquesta manera conclou una temporada magnifica per al Vallbonenc. Carrasco ha aconseguit ser campió de Catalunya en terra i neu, campió d’Espanya en terra i neu i campió d’Europa a la república txeca al novembre passat, en terra, modalitat bikejoring.