14.9 C
Igualada
Diumenge, setembre 27, 2020

Veïns de Vilanova constitueixen una nova plataforma de rebuig al PDU de la Conca

ACN – Un grup de veïns de Vilanova del Camí ha constituït una plataforma de rebuig al Pla director urbanístic d’activitat econòmica de la Conca d’Òdena. Sota el nom de ‘Salvem Can Titó’, divendres van començar una campanya de signatures amb l’objectiu d’evitar que el nou planejament inclogui uns terrenys ubicats entre Can Titó i les Parellades, entre Vilanova i Montbui. Segons recalca el portaveu, Joan Mateu, es tracta de l’única zona de Vilanova que permet accedir directament a la natura des dels nuclis de Vilanova i Igualada, i és un “circuit habitual” d’excursionistes i ciclistes. A banda de la campanya de signatures, el col·lectiu té intenció de reunir-se amb els ajuntaments i treballa per organitzar una mobilització aquest mes de setembre.

Joan Mateu, portaveu de ‘Salvem Can Titó’, denuncia que no ha estat fins a aquest mes de juliol que van ser conscients que el nou PDU afectaria també a la zona que va de Can Titó a les Parellades. “No és manera de fer les coses”, critica el portaveu, tot justificant que es tracta pràcticament de l’única zona verda que tenen els veïns de Vilanova, ja que la resta ja està envoltada de polígons “per tots els costats”.

Un pla “fet a l’antiga” i “per gent de fora”
A parer de la plataforma, diu Mateu, es tracta d’un planejament “fet a l’antiga” que considera que “els terrenys no urbanitzats només serveixen per urbanitzar-se”, sense tenir en compte l’activitat agropecuària de proximitat que es realitza en aquestes zones. També critiquen que estigui elaborat “per gent de fora” que no saben el que “significa Can Titó pels veïns”. I recorda que el Pacte Verd de la Unió Europea posa l’èmfasi en “la importància del contacte amb la natura per a la qualitat de vida dels ciutadans”.

Segons la plataforma, malgrat que des de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) es defensi la necessitat de crear nou sòl industrial per atraure noves empreses i afavorir la reducció de l’atur a la comarca, recorden l’existència de polígons buits a la zona. “Ells argumenten que no s’instal·len empreses perquè busquen terrenys més grans, però avui en dia, a Europa, aquest no és el cas”, afegeix el portaveu.

El Pla Parcial Territorial del Penedès
Des de ‘Salvem Can Titó’, a més, acusen el Departament de Territori “d’incomplir el seu propi procediment”, ja que assenyalen que el nou pla director no es pot aprovar fins que abans es doni llum verda al Pla Parcial Territorial del Penedès, que és el que hauria de definir els usos de cada sector.

Noves accions
Salvem Can Titó conjuntament amb Per la Conca i Unió de Pagesos, que anteriorment ja havien mostrat la seva oposició al PDU, han elaborat un manifest en el qual exigeixen que s’aturi el nou planejament. A banda de la campanya de signatures, la plataforma també està preparant una mobilització per aquest mes de setembre.

En paral·lel han engegat una ronda de trobades amb els alcaldes de la MICOD –aquesta setmana es trobaran amb Jorba i Igualada i la vinent amb Vilanova de Camí- per mostrar-los el seu posicionament.

El Procés Participatiu
El Pla director urbanístic d’activitat econòmica de la Conca d’Òdena s’està sotmetent a debat amb el territori. En una primera fase, que va arrencar el passat mes de juny, els veïns van poder consultar en detall tota la informació i fer propostes –se’n van recollir 104. En una segona fase, que es farà del 17 al 24 de setembre, es duran a terme dues sessions telemàtiques on a banda d’explicar-se la proposta inicial, es debatran les propostes presentades.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

67 anys de Fira (part 2)

67 anys de Fira (part 1) Els anys 80 hi va haver un canvi en la Junta directiva de l’entitat que no va saber afrontar...

S’escullen les propostes finalistes del pressupost participatiu de Piera

El passat divendres 18 de setembre es va celebrar a Piera el taller TOP10!, una jornada participativa oberta a tota la ciutadania on s’havia...

La nova plaça del Pi de Santa Margarida de Montbui ja està a punt

Quan només falta la plantada de tres aurons blancs que presidiran el renovat espai de la Plaça del Pi, les obres de remodelació i...

Totes les fires que se celebren a Igualada

Fira d’Igualada és una entitat sense afany de lucre. Neix l’any 1951 amb la finalitat de fomentar fires, mercats, festes i potenciar el comerç...

“En cap cas es vol construir un macropolígon a la Conca”

Entrevista a Raquel Serra, gerent de la Mancomunitat de la Conca d`Òdena Una de les persones que millor coneixen el contingut del Pla Director Urbanístic...
Compartir