6.8 C
Igualada
Diumenge, febrer 28, 2021

Veïns de Vilanova constitueixen una nova plataforma de rebuig al PDU de la Conca

ACN – Un grup de veïns de Vilanova del Camí ha constituït una plataforma de rebuig al Pla director urbanístic d’activitat econòmica de la Conca d’Òdena. Sota el nom de ‘Salvem Can Titó’, divendres van començar una campanya de signatures amb l’objectiu d’evitar que el nou planejament inclogui uns terrenys ubicats entre Can Titó i les Parellades, entre Vilanova i Montbui. Segons recalca el portaveu, Joan Mateu, es tracta de l’única zona de Vilanova que permet accedir directament a la natura des dels nuclis de Vilanova i Igualada, i és un “circuit habitual” d’excursionistes i ciclistes. A banda de la campanya de signatures, el col·lectiu té intenció de reunir-se amb els ajuntaments i treballa per organitzar una mobilització aquest mes de setembre.

Joan Mateu, portaveu de ‘Salvem Can Titó’, denuncia que no ha estat fins a aquest mes de juliol que van ser conscients que el nou PDU afectaria també a la zona que va de Can Titó a les Parellades. “No és manera de fer les coses”, critica el portaveu, tot justificant que es tracta pràcticament de l’única zona verda que tenen els veïns de Vilanova, ja que la resta ja està envoltada de polígons “per tots els costats”.

Un pla “fet a l’antiga” i “per gent de fora”
A parer de la plataforma, diu Mateu, es tracta d’un planejament “fet a l’antiga” que considera que “els terrenys no urbanitzats només serveixen per urbanitzar-se”, sense tenir en compte l’activitat agropecuària de proximitat que es realitza en aquestes zones. També critiquen que estigui elaborat “per gent de fora” que no saben el que “significa Can Titó pels veïns”. I recorda que el Pacte Verd de la Unió Europea posa l’èmfasi en “la importància del contacte amb la natura per a la qualitat de vida dels ciutadans”.

Segons la plataforma, malgrat que des de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) es defensi la necessitat de crear nou sòl industrial per atraure noves empreses i afavorir la reducció de l’atur a la comarca, recorden l’existència de polígons buits a la zona. “Ells argumenten que no s’instal·len empreses perquè busquen terrenys més grans, però avui en dia, a Europa, aquest no és el cas”, afegeix el portaveu.

El Pla Parcial Territorial del Penedès
Des de ‘Salvem Can Titó’, a més, acusen el Departament de Territori “d’incomplir el seu propi procediment”, ja que assenyalen que el nou pla director no es pot aprovar fins que abans es doni llum verda al Pla Parcial Territorial del Penedès, que és el que hauria de definir els usos de cada sector.

Noves accions
Salvem Can Titó conjuntament amb Per la Conca i Unió de Pagesos, que anteriorment ja havien mostrat la seva oposició al PDU, han elaborat un manifest en el qual exigeixen que s’aturi el nou planejament. A banda de la campanya de signatures, la plataforma també està preparant una mobilització per aquest mes de setembre.

En paral·lel han engegat una ronda de trobades amb els alcaldes de la MICOD –aquesta setmana es trobaran amb Jorba i Igualada i la vinent amb Vilanova de Camí- per mostrar-los el seu posicionament.

El Procés Participatiu
El Pla director urbanístic d’activitat econòmica de la Conca d’Òdena s’està sotmetent a debat amb el territori. En una primera fase, que va arrencar el passat mes de juny, els veïns van poder consultar en detall tota la informació i fer propostes –se’n van recollir 104. En una segona fase, que es farà del 17 al 24 de setembre, es duran a terme dues sessions telemàtiques on a banda d’explicar-se la proposta inicial, es debatran les propostes presentades.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Acord de La Veu amb Mercat de Casa

La Veu de l’Anoia i Mercat de Casa han arribat a un acord per promocionar conjuntament els seus productes. Recordem que Mercat de Casa és...

La Brigada Municipal amplia la flota de vehicles elèctrics

La Brigada Municipal d’Igualada ha ampliat la seva flota de vehicles elèctrics amb la incorporació de dos turismes Renault Zoe i dues furgonetes Nissan...

L’Hospital demana que no es deixi d’assistir al cribratge del càncer de mama tot i la pandèmia

Amb l'arribada de la pandèmia, des de l'Hospital d'Igualada han notat com hi ha dones que no assisteixen a les cites per fer-se una...

La “Vac-Auto”, l’administració de vacunes dins del cotxe, ja ha arribat a l’Anoia

L’evolució de la campanya de vacunació contra la covid-19 a l’Anoia s’està accelerant. Afortunadament, ja s’han administrat prop de 7.400 vacunes (a 21 de...

Enric Grima, nou president de la Jove Cambra d’Igualada

El passat dissabte dia 20 de febrer, la Jove Cambra Internacional d’Igualada va celebrar l’assemblea de traspàs JCI Igualada 2021, en aquesta ocasió telemàticament....
Compartir