2.8 C
Igualada
Dissabte, gener 16, 2021

La Vegueria Penedès i el Turisme

Des del Consorci de Promoció Turística del Penedès volem felicitar al territori per l’aprovació de la Vegueria del Penedès, per part del Parlament de Catalunya el passat dia 8 de febrer, un dia històric pel Penedès, que tots recordarem.

Des d’Enoturisme Penedès sempre hem cregut en les possibilitats d’aquest territori i en la possibilitat, al llarg dels darrers deu anys, de que el Penedès pogués esdevenir la vuitena Vegueria de Catalunya.

El Consorci va començar sent un ens comarcal, creat pel Consell Comarcal de l’Alt Penedès, però ben aviat es va creure convenient que la millor escala territorial de treball era la regional, és a dir, que la maduresa turística del Penedès passava per superar l’escala comarcal i projectar-nos a nivell regional. Una gran visió per part de tots els membres del Consorci en aquell moment. Avui també vull donar les gràcies a tots els Presidents que han anat passant durant aquests anys, des de la seva creació, pel Consorci i que han treballat en aquesta direcció.

Per això en els darrers anys, el Consorci ha volgut obrir les portes a les comarques veïnes, el Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia. Més de 200 empreses, molts municipis i els 3 dels 4 consells comarcals s’han anat integrant al Consorci. Avui dia ja tenim els 27 municipis de l’Alt Penedès dins del Consorci i els municipis del Baix Penedès, Garraf i Anoia durant els últims mesos no han parat d’augmentar les seves adhesions.

Segurament el Consorci és l’únic ens al Penedès que treballa en clau de Vegueria i que compta amb la col·laboració directa, no només de les comarques del Garraf, del Baix Penedès de l’Alt Penedès i l’Anoia sinó que també compta amb el suport de les dues Diputacions, la de Barcelona i la de Tarragona.

L’estratègia del Consorci a curt terme passa per establir converses i estratègies conjuntes amb tots els organismes i entitats que dins de la Vegueria del Penedès, treballem amb la voluntat de promocionar el turisme per tal d’unificar i coordinar, conjuntament amb ells, les polítiques en turisme del Penedès. Una visió de futur que ens permetrà seguir sent la primera Ruta del Vi més visitada durant molts anys!

Des del Consorci som conscients que el futur del Penedès passa pel turisme, i que és el turisme,  amb la promoció de l’enoturisme, la gastronomia , el paisatge i el patrimoni cultural, la base del relat del nostre territori.

El relat turístic del Penedès ha d’ajudar a posicionar-nos a Catalunya i al món. Tenim un capital envejable;  territori, persones, empreses que ens ajudaran a aconseguir-ho.

Sergi Vallès, Alcalde de Torrelles de Foix. President Enoturisme Penedès

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Vilanova del Camí promou el primer Premi de Narrativa breu

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilanova del Camí juntament amb la Biblioteca de Vilanova del Camí, convoca el primer Premi de Narrativa...

Un projecte anoienc aconsegueix l’aprofitament del pèl animal per a adob

L’empresa igualadina de fertilitzants pel sector agrícola Labin, amb la col·laboració del clúster de la pell, Leather Cluster Barcelona, ha portat a terme un...

Una mica d’història de l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada

La festa dels Tres Tombs a Igualada és una mostra viva de la importància de les celebracions de Sant Antoni en el conjunt del...

L’atur a l’Anoia puja dos punts en un any, però la pandèmia fa perdre 10.000 contractes

Les dades de desocupació que ens ha deixat el 2020 no són bones. Podrien ser pitjors, certament, però no són per alegrar-se i conviden...

La Xarxa programa ‘Klé’, un espectacle de teatre visual a l’Ateneu

El proper diumenge dia 17 de gener, a ¼ d’1 del migdia el grup Xarxa Igualada ha organitzat una representació de l’espectacle Klé, un...
Compartir