10.6 C
Igualada
Dimarts, 28 novembre 2023

Un article de

Vallbona ja té el seu Pla de Protecció Civil municipal
V

Publicitat

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de Vallbona d’Anoia el Pla de protecció civil municipal (DUPROCIM) del municipi, un document que determina la planificació de la protecció civil en el seu àmbit i que inclou els riscos que l’afecten, d’acord la normativa que els regula. En aquest cas el document inclou els riscos territorials, així com els riscos d’incendis, nevades, inundacions, sísmic i ventades.

El DUPROCIM incorpora en un únic document, l’anàlisi dels riscos que hi pugui haver, els elements i àrees vulnerables o de més afectació que hi ha al municipi, així com els procediments operatius per risc. També conté fitxes d’actuació per a cadascun d’ells amb cartografia específica i un directori telefònic, el catàleg de mitjans i recursos que es disposa així com consells d’autoprotecció adreçats a la població.

En la seva elaboració s’ha seguit la Guia metodològica per a la redacció, l’homologació i la implantació del DUPROCIM publicada per la GSHUA i s’ha incorporat a la capa de protecció civil del SITMUN, i la seva cartografia també és consultable en aquesta plataforma .

Els plans de protecció civil s’han d’aprovar pel plenari municipal, sotmetre’s a informació pública i posteriorment han de ser homologats per la Comissió de protecció civil de Catalunya. Un cop homologats, el municipi haurà de realitzar les actuacions d’implantació, actualització i revisió i implicaran, principalment, sessions formatives al personal tècnic i polític que configuri els diferents grups d’actuació, com el comitè d’emergències i grups locals d’avisos a la població així com campanyes d’informació a la població.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies