Vacances en Família obre preinscripcions amb 59.800 places

59

L’Agència Catalana de la Joventut (ACJ) ha obert les preinscripcions del programa Vacances en família per a prop de 59.800 places (unes 11.500 famílies), un 3,65% més que l’any anterior. Es tracta de la 16a edició del programa, que ofereix estades a albergs públics de Catalunya en caps de setmana i festius.

Vacances en família té l’objectiu de potenciar el lleure familiar compartit entès com una pràctica educativa, així com d’afavorir alhora la convivència dels membres de la unitat familiar i amb la resta de famílies participants. Poden participar-hi totes les famílies catalanes amb fills i filles menors d’edat (0 a 17 anys).

La iniciativa té el suport de la Direcció General de Famílies del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i es desenvolupa principalment a la Xarxa jove d’albergs de Catalunya (Xanascat), en diferents èpoques de l’any, en un total de 32 equipaments.
Enguany s’incorpora al programa un nou espai: l’Alberg Municipal de Joventut de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès), que oferirà places per a unes 70 famílies. Les famílies interessades poden preinscriure’s a la iniciativa a través del web del programa fins al 10 de febrer a les 12 hores. Dos dies després, el 12 de febrer, se celebrarà el sorteig públic a partir del qual s’adjudicaran les places definitives. Enguany hi ha un augment en l’oferta de places d’un 3,65% en relació amb l’any anterior, amb un total de 59.764 places per a 11.489 famílies. Des de la seva posada en marxa l’any 2005, un total de 315.518 persones corresponents a 83.085 famílies han gaudit del programa.

El preu general és de 29,95€ per persona i nit, aplicable a tots els caps de setmana, el primer torn de la Setmana Santa, el pont de l’1 de maig, el de l’1 de juny i el de la Diada de l’11 de setembre. Al segon torn de la Setmana Santa, a l’estiu (juliol i agost) i al pont de desembre, s’aplicarà una tarifa especial de 32,05€ per persona i nit. Hi ha descomptes a famílies nombroses i monoparentals.