Unió Democràtica a l’Anoia també es dissol

41

boquete.jpg

Com ha passat a Barcelona i d’altres comarques del país, també a l’Anoia l’executiva d’Unió Democràtica de Catalunya ha decidit dissoldre el partit, segons que ha comunicat el fins ara cap del partit la comarca, l’alcalde de Masquefa i president del Consell Comarcal, Xavier Boquete.

El comunicat fet públic avui 10 de juliol de 2015 diu el següent:

“Avui, per la majoria dels membres de l’executiva comarcal de l’Anoia d’Unió Democràtica de Catalunya, s’ha dissolt aquest partit a la comarca.

En aquest sentit, la majoria dels membres de l’executiva comarcal han fet les següents consideracions:

1- Donem suport al caràcter plebiscitari del 27 de setembre i a la defensa d’esdevenir un Estat independent. Ens refermem amb el posicionament que vam adquirir a principis d’any que l’únic motiu per avançar les eleccions catalanes era per substituir el referèndum que l’Estat no ens deixa fer.

2- Estem al costat del projecte polític per al 27 de setembre que el passat 20 de juny va presentar el President Mas. De fet, en les darreres eleccions municipals vam agafar el compromís davant l’electorat de donar suport al projecte del President Mas, i que en aquell moment també representava Unió Democràtica de Catalunya.

3- Hem defensat al llarg d’aquestes setmanes la celebració d’un Congrés Nacional on el màxim de la militància pogués decidir el paper d’Unió Democràtica de Catalunya, després de la consulta del 14 de juny. Considerem que ni el comitè de govern, ni el Consell nacional (sense punt previ en l’ordre del dia) poden prendre les decisions d’aquestes darreres setmanes.

4- No reconeixem l’actual direcció d’Unió Democràtica de Catalunya com a representants del sentir de la majoria del partit. No la reconeixem ni pels objectiu polítics de defensar una via política autonomista per Catalunya ni per les formes de presa de decisions i d’actituds internes del partit.

5- Fem una aposta decidida per refundar Unió Democràtica de Catalunya en una nova formació política que permeti una majoria sobiranista al Parlament català, el proper 27 de setembre. La democràcia-cristiana que vol un Estat independent sumarà esforços, com sempre ha estat, amb la majoria del poble català. Per això fem una crida a la participació a l’acte de la Plataforma dels HereusUDC1931, el proper diumenge, 12 de juliol.

6- Ens sentim hereus de la Unió Democràtica de Catalunya de 1931 i portarem amb nosaltres el seu llegat polític en aquesta nova formació política que creiem més que necessària.

7- Convidem a l’encara militància d’Unió, les 6.000 persones que aquests darrers 5 anys s’han donat de baixa del partit i aquells que reclamen un projecte nítid demòcrata-cristià independentista a refundar Unió Democràtica de Catalunya en un nou partit polític”.