26.9 C
Igualada
Dijous, juny 30, 2022

Unes 200 persones es concentren a Igualada en suport a Ucraïna

La invasió de Rússia a Ucraïna continua i les mostres de suport de la comunitat internacional cap als ucraïnesos no cessen. Aquest dimarts al voltant de 200 persones es van concentrar a la Plaça de l’Ajuntament d’Igualada, al voltant d’una trentena de la comunitat ucraïnesa de la ciutat.

Foto: Joan Guasch

L’acte va començar amb la lectura d’un manifest per part de l’alcalde d’Igualada. El moment més emotiu, però, va arribar amb el testimoni de dues dones ucraïneses que van fer un relat de com ho estan vivint des de la distància. Les dues dones van agrair totes les mostres de suport que han estat rebent aquests dies i van demanar que no s’aturés tota l’ajuda que estan rebent.

En aquest sentit, el regidor de Cooperació de l’Ajuntament d’Igualada, Fermí Capdevila, va fer diversos aclariments i va donar detalls sobre com ajudar al poble ucraïnès. Els organismes de cooperació i solidaritat, com el Fons Català de Cooperació, aconsellen les aportacions econòmiques per davant de les materials, que es poden fer en aquests comptes bancaris.

Foto: Joan Guasch

Com a segona opció, si es prefereix fer una donació de material, l’Ajuntament d’Igualada ha decidit centralitzar la recollida de donacions de la ciutat al Banc de Queviures (C/Sant Carles, 80). Es podran fer els dimarts i dijous de 9h a 13h. Abans de portar el menjar, però, cal assegurar-se que el material que es dona està en bon estat i aguantarà el transport (no pots de vidre). Pel que fa al menjar, es recomana donar llaunes, menjar per a nadons, barretes energètiques. En quant el material, es vol de primera necessitat, com mantes, bolquers, tovalloletes higièniques o compreses.

Manifestació també a Vilanova
Unes quaranta persones es van concentrar dilluns a la plaça de l’Ajuntament per cridar, alt i fort, “NO a la guerra”. L’acte, convocat per l’associació de dones ASOCPROCAT i l’Ajuntament de Vilanova del Camí va comptar amb la participació de diferents representants de la comunitat ucraïnesa de Vilanova que també van fer lectura d’un manifest. I és que al municipi hi ha 43 persones de nacionalitat ucraïnesa.

Des d’ASOCPROCAT, la seva presidenta Felicidad Ruiz, llançava un missatge rotund de rebuig a la guerra provocada per Rússia, que consideren “una barbàrie”. Condemnen l’actitud de Putin a qui qualifiquen de “dictador, mercenari i mentider”.

En nom d’ASOCPROCAT, Felicidad Ruiz, va instar als grans mandataris mundials a emprendre les restriccions necessàries per frenar l’ofensiva militar russa i també demanen als governs espanyol i català, la seva implicació en l’enviament d’ajuda humanitària.

L’alcaldessa Noemí Trucharte també va manifestar el posicionament de l’Ajuntament que diu NO A LA GUERRA. “NO a una guerra injustificada i irracional, alimentada per les ambicions geopolítiques dels líders russos i les seves aspiracions imperialistes”.
Noemí Trucharte es va posar a disposició de les famílies ucraïneses que viuen a Vilanova del Camí, i que estan patint en la distància les conseqüències d’aquesta “guerra injustificada i dolorosa”.

Durant la concentració es van viure moments molt emotius, especialment quan una de les famílies va confirmar la mort d’una de les primeres víctimes d’aquesta guerra, la d’un nebot de 25 anys, que lluitava amb l’exèrcit ucraïnès.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Igualada suma 45 nous contenidors de roba de Càritas

Igualada compta des d’aquest mes amb 45 nous contenidors de roba vinculats al projecte de Càritas gestionats per la Fundació Formació i Treball. Així...

Poble Actiu denuncia la manca de places de llar d’infants públiques

Durant les darreres setmanes l’Ajuntament d’Igualada ha publicat el llistat amb la puntuació i l’ordre de preinscripció de les llars d’infants. Des de Poble...

Calaf i Pujalt adapten la frontera entre municipis per facilitar els tràmits administratius

Calaf va celebrar el Ple ordinari del mes de juny aquest dilluns dia 27 amb un ordre del dia que incorporava sis punts.  Després d'aprovar...

Igualada celebra aquest divendres el Certament de Música Jove

La setzena edició del Certamen de Música Jove d’Igualada tindrà lloc aquest divendres 1 de juliol al pati del Museu de la Pell. Un...

Una nova plaga perjudica la collita d’ametlla de la Conca d’Òdena

La vespeta de l’ametller (Eurytoma amygdali) és una plaga poc coneguda per als que no estan immersos en el món de l’ametller, que causa...
Compartir