12.7 C
Igualada
Dimecres, novembre 30, 2022

Una vintenta d’activitats per celebrar les Jornades Europees de Patrimoni

L’Alberg de Peregrins i Centre d’Acollida de Cal Maco a Igualada, acollia dimecres 5 d’octubre, la presentació de les Jornades Europees de Patrimoni que es duran a terme el 8 i 9 d’octubre.

En aquest acte s’ha presentat el projecte RECorreguts fruit de la col·laboració entre l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural i l’Ajuntament d’Igualada, per organitzar activitats i recorreguts en el barri del Rec per acostar al gran públic l’atractiu d’aquest conjunt arquitectònic declarat Patrimoni Industrial de Catalunya.

L’acte va comptar amb la presència de la directora general de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, Sònia Hernàndez; el regidor de Promoció Cultural, Pere Camps i el regidor de Turisme, Jordi Marcè.

El projecte “RECorreguts” proposa divulgar el valor patrimonial del barri del Rec d’Igualada a través d’uns recursos i materials de difusió accessibles i per a tots els públics, que són:

– Un mapa-guia amb una selecció dels elements patrimonials més destacats per poder fer unes rutes autoguiades pel barri. Aquest imprès estarà disponible a la nova oficina de turisme de Cal Maco; i al Museu de la Pell d’Igualada. Presentarà 28 punts patrimonials, d’interès arquitectònic, paisatgístic o cultural. S’ha editat en quatre idiomes i amb una tirada de 1000 exemplars en català i 1500 en la resta dels idiomes: castellà, francès i anglès.

– Una web (www.recigualada.cat) feta amb la complicitat del teixit associatiu del barri que aglutini tots els agents imprescindibles en la valorització del patrimoni del barri i d’explicar les accions que han dut o estant duent a terme. El Museu de la Pell serà el gestor dels continguts de la web.

– Un vídeo promocional del barri del Rec que es projectarà en una pantalla instal·lada a l’oficina de turisme de Cal Maco i al Museu de la Pell.

En el seu parlament el regidor de Turisme, Jordi Marcè ha destacat que activitats i iniciatives com aquestes “han de ser part de l’ADN de Cal Maco que ha d’acollir iniciatives que donin a conèixer turísticament el patrimoni d’Igualada i del conjunt de l’Anoia, en aquest cas el patrimoni industrial del barri del Rec”.

El projecte RECorreguts, encara que dut a terme des del Museu de la Pell, s’ha fet amb la voluntat d’implicar la majoria dels agents i entitats del barri i/o d’explicar cadascuna de les seves iniciatives.

Activitats dins les Jornades Europees de Patrimoni
A banda, dins les Jornades Europees de Patrimoni, del 8 i 9 d’octubre s’han programat diverses activitats a Igualada:

– Dissabte 8: Presentació de RECorreguts: del mapa-guia, vídeo i web, que continuarà amb una visita guiada al barri del rec, a càrrec del Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada. Amb inscripció prèvia a tiquesigualada.cat
Seguidament, acte en homenatge a Manel Caro, en el 10è aniversari de la seva mort. Manel Caro va ser un activista social i cultural, el paper del qual va ser clau en la defensa i preservació del valor patrimonial del barri del Rec.
Finalment, Concert de l’Orchestra Fireluche dins del cicle Eclèctics. Presentació del seu darrer treball “Segona florada”, després de l’èxit d’Ataràxia amb Pau Riba. Reserva d’entrades a: labastidareserva@gmail.com

– Diumenge 9 Taller d’estampació gràfica a càrrec del col·lectiu Renec!, format pels grafistes Marina Camprubí i Nil Morist que tenen el seu estudi a l’Espai Creatiu La Maca. Les famílies estamparan una bossa o samarreta amb una imatge representativa del barri del Rec.

A la resta de la comarca també s’han programat més de vint activitats, que es poden consultar en aquest enllaç.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

L’excavació al jaciment de Cal Sitjo de Tous posa al descobert estructures d’hàbitat neolítiques

Entre el 24 d’octubre i l’11 de novembre s’ha dut a terme la tercera campanya d’excavació arqueològica en el jaciment de Cal Sitjo de Sant Martí...

“Montbui per una sanitat digna” convoca una concentració per recuperar els servies mèdics perduts

El passat dia 21 de novembre es va celebrar una reunió amb la Directora del Servei d’Atenció Primària Anoia, la Directora del Servei Català...

Castellolí posa en marxa les càmeres de seguretat

Les cinc càmeres de videovigilància instal·lades als accessos de Castellolí ja estan activades i connectades amb els Mossos d'Esquadra. Després de mesos de feina s'ha...

Les obres per construir la Via Blava Anoia s’iniciaran el febrer

Els diputats de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, i el d’Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons, han explicat avui, durant la...

L’Events CB Igualada es desinfla a la pròrroga i cau a casa contra el Premià

EVENTS CB IGUALADA 59 WECOLORS AB PREMIÀ 68 L'Events CB Igualada rebia a casa al Wecolors-A.B Premià, en un partit contra un equip molt similar i...
Compartir