Una vintena de persones participen en un taller per debatre sobre la violència sexual i promoure canvis personals i socials a Piera

28

El passat 20 de juliol, el Teatre del Foment de Piera va acollir el taller “Només si dic sí, és sí” del Servei d’Informació i Atenció a les Dones de l’Anoia. La iniciativa va ser impartida per l’entitat Dones amb Empenta i organitzada de forma conjunta per l’àrea de Joventut i Igualtat de Gènere de l’Ajuntament de Piera i el Consell Comarcal.

Una vintena de persones d’edats diverses van participar en el taller, en el qual es va debatre sobre què entenem per agressions sexistes, sobre com identificar les violències sexuals i com promoure canvis personals i socials. A través de dinàmiques de grup i de tècniques del teatre de l’oprimit, una tendència teatral basada en jocs, exercicis i tècniques que busquen la humanització dels personatges, les persones participants van observar com hi ha agressions invisibles que són presents no només en els espais d’oci sinó també en el nostre dia a dia.

Des de l’àrea de Joventut es vol agrair la col·laboració de l’Associació Dones de Piera, de la Comissió Jove i de l’Eixam, que van permetre comptar amb la veu de la ciutadania, i en especial amb la del jovent, que es considera bàsica per poder canviar les coses i fer una societat lliure d’assetjament i violència.