10.8 C
Igualada
Divendres, 8 desembre 2023

Un article de

Una vintena de nadons planten la seva alzina a la festa de l’Arrela’t de Calaf
U

Publicitat

El 2018 van néixer a Calaf una trentena de nadons. Com marca la tradició, cada any es celebra la festa de l’Arrela’t per tal de promoure que aquests nous calafins i calafines puguin plantar una alzina i així, arrelar al poble, independentment d’on els porti la vida.

Enguany, la festa va canviar d’ubicació i es va celebrar al peu del castell, ja que el 2018 s’hi van realitzar diferents treballs de millora i es volia aprofitar aquest nou espai que compta amb unes vistes fantàstiques.

A les 11h els grallers i geganters de Calaf van sortir des de la plaça Gran en cercavila cap al castell. Allí, els van rebre els alumnes de l’Escola Municipal de Música que van interpretar tres peces del cançoner popular català. Tot seguit, la regidora d’Urbanisme, Via Pública i Medi Ambient, Teresa Torrijos, va dedicar unes paraules i es va procedir a fer la plantada conjunta amb la vintena de famílies assistents. “Fa quatre anys, ens vàrem proposar fer de Calaf una vila més verda i recuperar espais on poder gaudir del nostre entorn i de la natura, la primera alzina dels nadons la vàrem ubicar justament en un d’aquest llocs, al bosquet del rentador, un espai oblidat que ara disposa de taules i cadires per poder-hi passar l’estona, avui ens desplacem en un altre entorn emblemàtic de la vila, el Castell, un espai fins fa poc tancat que pretenem esdevingui destí de passeig, ja que la recent obertura dels vorals ha permès que els vilatans ara gaudeixin d’un espai fins ara inaccessible”, va explicar la regidora.

D’altra banda, aprofitant que la festa també és vincula amb el Dia Mundial del Medi Ambient, que es celebra a tot el món el dia 5 de juny, es va fer l’entrega dels premis del concurs “Calaf en flor” que consistia en un concurs floral de balcons, finestres i espais comunitaris privats on hi van participar diverses persones al llarg del mes de maig.

La guanyadora el premi Flor d’Or, que consistia en un val de 100 € per la compra a les floristeries “Flors i plantes Rosa Maria” i “Hortum”, va ser Maite Cano i Orpí. A més, també es van entregar quatre vals més de 20 € per a bescanviar a les floristeries de Calaf a Maria Guix i Vila, Mercè Fauca i Ezquerra, Emilia López i Pérez i Nüria Bonastre i Díaz.

Finalment, per tancar la festa de l’Arrela’t el grup d’animació infantil Encara farem Salat, van fer el seu espectacle “La gran festa”, mentre el públic també gaudia d’un vermut popular.   

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies