Una trentena de peluixos passen la nit a la Biblioteca per recomanar llibres als “seus” nens

32

Una trentena de peluixos portats per petits lectors van participar, divendres passat, a la I Festa dels peluixos que organitzava la Biblioteca Central d’Igualada. Aquesta original iniciativa pretenia establir un vincle especial entre els nens i els llibres, a partir d’un objecte tan entranyable com és el seu peluix preferit. Famílies i nens van quedar molt contents de la festa.

La festa va començar amb l’arribada dels infants i les seves famílies, divendres a la tarda. Aquí van deixar els seus peluixos a passar la nit. L’endemà, dissabte, van tornar a la Biblioteca, on els esperava la sorpresa que el seu peluix els havia preparat: un àlbum personalitzat amb fotos de la nit dels peluixos llegint i una recomanació especial per a cada nen, triada pel seu peluix. El mateix dissabte els participants van poder gaudir d’una Hora del conte especial sobre el món de les joguines, amb la narradora Anna Garcia. Les famílies i nens participants estaven molt contents i agraïts, i van quedar gratament sorpresos per aquesta iniciativa que no s’havia fet mai a la Biblioteca.

Des de la Biblioteca valoren molt positivament l’èxit d’aquesta activitat, que va servir per apropar el plaer de la lectura i la màgia dels contes a l’entorn familiar i íntim del petit lector. Amb aquesta festa la Biblioteca comença a celebrar el seu vintè aniversari, que tindrà lloc el maig, i que inclourà també l’espectacle interactiu «El tast», amb música, textos i tast de vins. Això serà el divendres 17 de maig.