Una tanda de penals històrica classifica a l’Igualada Rigat pels quarts de la WSE Cup
U

20 de gener de 2020

Una mà meravellosa d’Elagi Deitg després de 13 penals va desfermar l’eufòria a Les Comes. Després d’un partit intensíssim i d’una tanda de penals angoixant el porter arlequinat li aturava el 14é llançament a Gelmà i classificava l’IHC RIGAT pels quarts de final de la WS Europe Cup. Va ser una victòria èpica davant de 800 espectadors que van tornar a fer gran la llegenda de la Força de les Comes. Ara espera el potentíssim Barcelos portugués (rival de la segona i tercera copa d’Europa del club). Però, de moment, ningú podrà esborrar les sensacions d’una remuntada d’infart. Aquest 18 de gener del 2020 s’afegirà, per mèrits propis, a la llarga història de 70 anys de l’Igualada Hoquei Club.

La diferència entre catalans i “reggiani” era de només un gol. Una prima distància entre l’èxit i el fracàs que es va mantenir així de fràgil durant tot el partit (pròrroga inclosa). Els igualadins van manar sempre en el marcador i van arribar a tenir els dos gols de diferència que els donaven el pas a quarts. L’Scandiano va demostrar, però, ser un rival duríssim i sempre va aconseguir tornar-se a posar en el partit (fins al darrer segons, fins al darrer penal).

Els de Francesc Linares es van avançar al minut 7 amb un gol de Méndez rematant ras i de primera un passi interior. Només 13 segons després els italians van empatar a través de Gelmà que es va quedar sol al segon pal en el servei d’una falta. Era la demostració més evident que res seria fàcil.

L’IHC es va tornar a avançar 10 minuts més tard amb una contra que Yeste va definir al pal llarg. Però ja hem dit que l’Scandiano havia vingut a lluitar fins a l’últim segon. I s’ho van prendre al peu de la lletra. Quan el marcador ja estava a 00:00 Festa va rebre un passi de Coy (que havia regatejat 3 rivals) i va marcar al segon pal. Botzina si, però àrbitres no. I com marca el reglament fins que no xiula l’àrbitre el joc no s’acaba i el gol va pujar al marcador.

Segona part encara més boja, i amb pròrroga i penals
Només arrencar la segona meitat els “rigats” es van tornar a avançar en el marcador. Un passi interior de Tety Vives que la defensa italiana va desviar a la xarxa. El mateix Tety podria haver avançat de dos als igualadins amb un penal que no va poder aprofitar. La sort que va faltar aquí va arribar un minut més tard, quan un rebot a la tanca va ajudar que Ton Baliu fes entrar la bola dins. Era el gol de la classificació. Els dos de diferència pujaven al marcador. La “remuntada”, però, va tornar a durar poc. 38 segons després, Gelmà va tornat a marcar. I encara ho va fer un altre cop 4 minuts més tard. Era la “contra-remuntada”. El 4 a 4 classificava als italians…

La bogeria no semblava voler marxar. Havia arribat per quedar-se. Minut 11, Bars d’una cullera rasa feia el 5 a 4. Minut 13.10, l’incombustible Tataranni tornava a empatar aixecant una bola per sobre de l’Elagi. L’IHC estava fora d’Europa. Però Ton Baliu va prendre la responsabilitat de tirar un penal que va tornar a igualar l’eliminatòria. Quedaven 11 minuts… però estranyament es va establir una treva i res no es va moure.

Es va haver d’anar, per tant, a la pròrroga. I només començar Sergi Pla va marcar el 7 a 5 en una contra. L’equip va sabut jugar tot i estar a 9 faltes … quedaven 0 segons per acabar la primera meitat i l’Scandiano ho va tornar a repetir. Coy rematava a la desesperada i Gelmà la desviava dins. Botzina si, àrbitres no. Gol al marcador.

En tota la segona meitat no hi va haver canvis i els dos equips es van haver de llançar al pànic dels penals. I així va ser la seqüència d’una tanda història.

Méndez Gol 1-0, Gelmà Gol 1-1, Tety Gol 2-1, Coy fora, Ton pal, Tataranni fora, Pla fora, Festa Gol 2-2, Bars pal, Ballesteros fora…

Angoixa absoluta a les Comes. La sèrie de 5 deixava pas a un tir per equip…

Tety fora, Tataranni atura l’Elagi, Méndez Gol 3-2, Gelmà ….. …. …. ATURADA DE L’ELAGI… (una mà salvadora arran de pal) i l’IHC RIGAT a quarts de final!!!!