Una seixantena de membres dels Clubs de lectura de la Biblioteca van a teatre a Sant Cugat

29 de novembre de 2013

clubs

Una seixantena de persones pertanyents als diversos Clubs de lectura de la Biblioteca Central d’Igualada van participar, aquest dimarts a l’Auditori de Sant Cugat, a la III Trobada de Clubs de lectura organitzada per la Xarxa de Biblioteques de la Diputació. A la cita també van assistir-hi lectors dels clubs de Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Piera, el Bruc i la Llacuna.

En aquesta trobada van gaudir de l’obra teatral Adreça desconeguda, protagonitzada per Lluís Homar i Eduard Fernández, i van poder conversar amb ells quan es va acabar l’obra. Aquesta peça teatral està basada en una novel·la de l’escriptora nord-americana Kathrine Kressman Taylor, que es va publicar el 1938 com un toc d’atenció a les idees nazis que dominaven Alemanya. Explica la història de l’amistat entre dos grans amics alemanys que han de deixar de veure’s però que continuen alimentant la seva relació a través de les cartes, ja que un viurà als Estats Units i l’altre a Alemanya.

Un total de 1.500 persones pertanyents als clubs de lectura de les biblioteques de la província van participar en aquesta trobada que es va celebrar en dos dies, dimarts i dimecres. La Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona compta aquest curs 2013-2014 amb més de 400 clubs de lectura, els quals estan centrats en gèneres i temes tan diversos com les novel·les en diversos idiomes, la filosofia, el còmic manga, la novel·la negra, la poesia, el cinema d’autor, els llibres de viatges o la gastronomia, entre altres.

La Biblioteca, que pertany a l’Institut Municipal de Cultura, té entre les seves funcions principals la de fomentar la lectura entre persones de totes les edats i, en aquest sentit, els clubs són una eina excel·lent.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que els exiliats tornaran a Catalunya sense ser detinguts?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta