Una exposició del tot testimonial: “Reflexes en femení #ÉsElla”, el Casal Popular d’Igualada, El Foment
U

14 d'agost de 2020

A partir d’una sòlida iniciativa del Centre de Noves Oportunitats d’AMPANS, la mostra “Reflexes en femení #ÉsElla”, des d’una exhaustiva exploració de l’apoderament femení, apunta a concedir un merescut reconeixement a les dones que lideren el seu entorn més proper i els serveixen de vertader referent per a les seves vides en particular.

Es tracta d’una exposició del Centre de Noves Oportunitats d’AMPANS, que aplega una col·lecció de vint-i-nou fotografies -d’un expressiu i resolt blanc i negre- fetes per joves d’aquest centre; amb un breu peu de fotografia al·lusiu als motius que fa admirables les dones selecciones per a cada imatge. Aquest argumentari visual i de text forma part del projecte “Start Girls”, que té l’objectiu d’apoderar les dones i, en definitiva, impulsar-ne la seva visibilitat en termes d’igualtat de drets. El punt de partida d’aquesta comesa data del passat 2018, quan AMPANS, amb el reclam de campanya: #ÉsElla, es proposava d‘incloure-la dins dels actes de commemoració del Dia Internacional de les Dones, el 8 de Març del 2020, en un itinerari que ja ha visitat les ciutats de Manresa i Vic.

En la mateixa línia, aquest programa d’acció “Start Girls”, també incorpora la dinamització de l’eina: Tabú, tu tries què t’hi jugues!, a més de tallers d’autodefensa personal i xerrades conduïdes per algunes dones emprenedores, comunicadores dels seus desafiaments personals i professionals. A la vegada, algunes joves del Centre de Noves Oportunitats han explicat la seva experiència en la participació de l’exposició i han justificat que elles mateixes podien aportar el seu testimoniatge de superació atès les seves pròpies i complexes vivències.

En mig de la Covid – 19, i amb totes les mesures de seguretat, el passat dijous 23 de juliol, el Casal Popular d’Igualada, El Foment, va fer pública aquesta exemplar exposició; un acte de presentació que –sense accent de celebració- tan sols va poder dedicar uns considerats elogis al treball de gènere dut a terme pel Centre de Noves Oportunitats, endemés de felicitar les conquestes d’aquests darrers anys malgrat el llarg camí que encara queda per recórrer; de fet les pròpies manifestacions subscrites pel president d’AMPANS, Sebastià Catllà, i la directora del Centre de Noves Oportunitats, Ada Colomer.

A propòsit de les Noves Oportunitats per als joves
ElCentre de Noves Oportunitats (CNO), gestionat per AMPANS i Intermèdia, forma part d’un pla d’actuació del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). És un programa que s’adreça a joves d’edats compreses entre els 16 i 24 anys, sense inscripció en el mercat laboral i que han abandonat els estudis, amb l’objectiu que obtinguin suficients motivacions per a aprendre i retornin al sistema educatiu, o bé es formin professionalment per a poder accedir a un lloc de treball.

Aquest programa, amb diversos punts d’actuació a la Catalunya central, ofereix orientació, formació, acompanyament i intermediació; alhora que es caracteritza per tenir itineraris de fins a dos anys, destinats a desenvolupar el projecte professional i personal dels joves. La segona edició d’aquest pla de treball, engegat fa només dos anys, ha pogut acompanyar 466 joves bo i aconseguint 60 insercions laborals, 49 retorns al sistema educatiu, 110 convenis de pràctiques i 6 projectes comunitaris d’impacte. En total s’ha contactat amb un total de 252 empreses, 171 de les quals han col·laborat activament en aquest camp d’acció.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta