28 C
Igualada
Dilluns, juny 21, 2021

Una cinquantena d’empreses s’adhereixen a les accions de la UEA dins la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

La Unió Empresarial de l’Anoia tanca la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb un balanç positiu en totes les accions que ha organitzat en el marc d’aquesta iniciativa europea, que té per objectiu donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la UE i dels estats membre en aquesta matèria; fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d’Europa; fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors, mitjançant exemples concrets de reducció de residus i fer canviar el comportament quotidià dels europeus quant a consum i producció, entre altres.

Tanmateix, la UEA s’hi ha adherit perquè està en la línia d’acció dels grups de treball de l’entitat: economia circular i medi ambient, integrats per membres implicats en l’entorn empresarial, d’empreses de diversos sectors, experts en medi ambient, gestors ambientals i la Universitat. Aquestes comissions mixtes han permès orientar, coordinar i aportar molt de valor en totes les accions que s’hi desenvolupen, des de l’elaboració i presentació d’un manual de bones pràctiques per a les empreses fins a la dotació de contenidors per a les empreses que ho sol·licitin; tot un seguit de propostes i accions per constatar que la prevenció de residus no només sigui una qüestió social, sinó també empresarial i perquè d’aquesta manera es millori l’estratègia i impacte ambiental de les empreses anoienques.

La gestió d’estocs com a mesura d’estalvi, eficiència i prevenció de residus
En aquest sentit, una de les accions que es varen realitzar des de l’entitat -en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus- va ser una formació que va anar a càrrec de Joan Casanovas, de l’empresa Leancat, qui va compartir diverses estratègies de la metodologia lean, una filosofia de treball que es basa en l’eliminació constant dels malbarataments amb l’objectiu d’entregar el màxim valor al client.

A través de l’exposició d’un cas pràctic, Casanovas va fer reflexionar a les empreses anoienques com la gestió dels estocs és una mesura d’estalvi, eficiència i prevenció de residus. La sessió va comptar amb la presència d’una quinzena d’empreses de diversos sectors econòmics, com la indústria retail, sectors professionals, entre altres.

Bona acceptació i acollida del Manual de Bones Pràctiques
Sota el títol “A l’empresa com a casa”, la UEA ha elaborat un document amb tot un seguit de propostes, accions i mesures de bones pràctiques en l’àmbit de la prevenció de residus en l’entorn empresarial. Així doncs, el manual recull tot un seguit de recomanacions per acompanyar a les empreses perquè apliquin mesures que minimitzin l’impacte generat en matèria de residus i per, a la vegada, conscienciar i formar a les persones i impreses, atès que també inclou un petit glossari amb conceptes a integrar en temes de prevenció i gestió de residus, així com d’economia circular en general.

Totes les empreses que ho sol·licitin i es posin en contacte amb l’entitat, poden adquirir aquesta eina que tenen a l’abast per millorar i aplicar aquests canvis i així reduir els residus generats.
Més d’una trentena d’empreses s’adhereixen a la campanya “A la feina separem”
Una altra de les accions organitzades per la UEA i que ha comptat amb la col·laboració del Centre de Gestió Mediambiental ha estat la campanya “A la feina Separem”. En aquest sentit, es tracta d’una campanya de dotació de contenidors per a oficines per tal de separar correctament les dues fraccions que més es generen en l’entorn de despatx i oficina.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Els Prats de Rei celebra el GroundUP Músic, organitzat per un famós artista veí del municipi amb 4 Grammys

Aquest cap de setmana s'ha celebrat a Prats de Rei l'edició virtual del GroundUP Music Festival, un esdeveniment organitzar pel músic multipremiat Michael League....

Mor el poeta igualadí Pius Morera als 78 anys

El poeta igualadí Pius Morera ha mort aquest divendres als 78 anys. Nascut el 5 de juliol de 1942, va guanyar l’Amadeu Oller de...

L’Anoia registra la pitjor campanya del cereal de l’última dècada

Campanya del cereal irregular a la Catalunya Central. Si bé a les zones més elevades la producció ha estat mitjana, al Pla de Bages...

L’Igualada Rigat no pot amb el Sarzana i cau a quarts de la WSE Cup

L’IHC RIGAT va caure eliminat divendres en els quarts de final de la WSE Cup i ja no es va poder classificar per les...

10 anys d’història d’uns populars, magnífics i generosos “Músics del Parc”

Va ser tot una delícia el passat dijous, 3 de juny, poder participar de l’últim concert d’aquest curs dels “Músics del Parc”, en un...
Compartir