Una cervesa vilanovina i una colomina s’emporten un or al Campionat Nacional de Cerveses

416

La cervesa artesanal Espina de Ferro, que des del gener d’aquest any es produeix a Vilanova del Camí, va guanyar la medalla d’or del Campionat Nacional de Cerveses en categoria Mixed Fermentation amb la seva cervesa OAK01.

L’Espina de Ferro té el seu origen l’any 2010 a un petit poble de la Conca de Barberà, Vallespinosa, però des del gener d’aquest any en Roger Mateu i el Fede Gil, creadors d’aquesta cervesa, han instal·lat el seu propi obrador a Vilanova del Camí.
El Campionat Nacional de Cerveses, que es va celebrar entre els dies 6 i 8 de juliol al barri del Poblenou de Barcelona, esdevé cada any una gran festa cervesera. Enguany ha aplegat prop de 50 cerveseries de 13 països amb fins a 200 tipus de cerveses diferents. També presentacions i cates per conèixer millor el món de la cervesa artesana. De fet aquesta és la major celebració de cervesa artesana de Barcelona.

Entre les cerveses d’Espina de Ferro hi ha molts estils, gustos i matisos diferents, però això sí, totes son “cerveses molt potents, complexes, amb molt cos” diu Roger Mateu. En cada producte, però, “hi ha molts detalls que intentem cuidar al màxim”.

Aquesta cervesa anoienca ja ha travessat fronteres i es ven més enllà de Catalunya. De fet ja es poden trobar en alguns establiments de Bèlgica i el sud de França, a més de poder comprar-la a la seva botiga online, www.espinaferro.com

La Segarreta també marxa cap a casa amb un or

Per la seva banda, la cervesa artesanal de Santa Coloma de Queralt, la Segarreta, també es va emportar un primer premi, en aquest cas en la categoria Fruit Beer per la seva cervesa Gerds. Aquesta és una cervesa àcida amb gerds, envellida en barrica i refermentada amb fruita natural (gerds). Àcida, refrescant, complexa i fàcil a la vegada.