22.3 C
Igualada
Dissabte, setembre 18, 2021

Un treballador de l’Hospital surt de la UCI després de 172 ingressat per coronavirus

El dia 3 de setembre ha estat donat d’alta de la UCI de l’Hospital d’Igualada, l’Àngel, TCAI (Tècnic en Cures Auxiliars d’Infermeria) i de la mateixa Unitat de l’Hospital d’Igualada i que va ser uns dels primers afectats per la pandèmia de la Coronavirus i que va arribar a un estat molt greu.

Va ingressar a la UCI la matinada del dilluns 16 de marc amb insuficiència respiratòria greu secundària a pneumònia bilateral COVID-19.

Durant la seva estada a la UCI l’Àngel ha presentat múltiples complicacions i molt greus presentant, entre d’altres: coagulopaties, insuficiència renal amb necessitat d’hemodiàlisi, sèpsia per sobre infecció respiratòria i abdominal, etc … i és per això que en moltes ocasions es temés per la seva vida.

“L’Angel, és un dels nostres, no sols és un treballador de centre, sinó que és auxiliar de l’UCI des de fa més de 20 anys. És protector amb els seus, treballador, sempre amb bon humor, aficionat a les sèries, a la bona taula i sobretot a la seva família. Un home corpulent que ha demostrat una fortalesa física i mental increïble. Més que un Àngel és com una au fènix que ha ressorgit una vegada i una altra de totes les complicacions”. Així el descriu el Dr. Santi Abreu, Cap del Servei d’Anestesiologia i Medicina intensiva.

En tot aquest temps, l’Àngel ha tingut el suport de tot el centre; tot el personal de l’hospital s’interessaven per ell diàriament. Després dels comentaris de com estava la situació de la pandèmia al nostre centre, venia la pregunta; “I l’Àngel, com està?”, com si la lluita contra la COVID quedés representada per una sola persona.

Cal destacar la gran implicació i dedicació de tot el personal de Servei d’UCI i Anestèsia de l’hospital, de tot el personal d’infermeria, TCAIS, neteja de la unitat de cures intensives, de farmàcia, de l’equip d’infeccioses, de cardiologia, de pneumologia, nefrologia, fisioteràpia, dels directius i tots els companys, tots, en un sol vaixell ajudant, no sols a l’Àngels, sinó a tots els pacients ingressats per aquesta malaltia.

La seva família, sempre present, ha estat un pilar fonamental per a la seva recuperació. L’Assun, la seva companya de vida, que no ha faltat ni un sol dia, sempre amb ell parlant-li, donant-li suport, animant a les dures sessions de fisioteràpia com si es tractés d’una entrenadora olímpica. Les seves filles i néts que, tant de forma presencial com des de la distància, li han donat forces per seguir lluitant dia a dia han estat, sense cap dubte, el major estímul per guanyar aquesta batalla.

L’Àngel ha guanyat aquest combat, però encara li queden molts més. Ara pot parlar, els seus òrgans interns funcionen amb normalitat, necessita un mínim suport d’oxigen. No obstant això, aquest llarg procés ha minvat molt els seus músculs; li queda un llarg recorregut de recuperació on reeducar el seu cos i guanyar forces amb un treball físic diari i intensiu i és per això que el traslladen a l’Institut Guttmann, especialitzat en rehabilitació intensiva, i on esperem que el seu treball diari i la seva gran força de voluntat, li permetin recuperar-se en el menor temps possible .

El cas de l’Àngel és excepcional perquè aquestes estades tan llargues a una UCI no són habituals i el pronòstic de recuperació dels pacients disminueix amb cada dia. És per això que des l’Hospital d’Igualada fan arribar el missatge a la població de mantenir totes les precaucions i mesures de protecció que dicten les autoritats sanitàries.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Acord entre Masats i Buff per potenciar el transport a demanda

MasatsTG Dx i Original Buff S.A. han signat un acord de col·laboració per seguir potenciant l’ús de les noves línies de transport a la...

La Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades, el 2 d’octubre

El proper 2 d’octubre, a Igualada, tindrà lloc la 6a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades, organitzada pel Col·lectiu Eixarcolant. El programa d’activitats i...

Assessorar

Estic segur que molts deveu recordar aquells rètols que es veien (encara se’n deuen veure, diria) als portals dels edificis anunciant serveis d’Assessoria. Solen...

Racons de l’Anoia: Sant Martí Sesgueioles

El municipi de Sant Martí Sesgueioles, de 3,87 km 2,s és situat al S de Calaf i envoltat pels termes de Calaf, els Prats...

Xarxa Igualada comença el curs amb “Elmer, l’elefant de colors”

La Xarxa d’Igualada enceta el curs amb la proposta de Tutatis produccions teatrals Elmer, l’elefant de colors, que es podrà veure demà diumenge dia...
Compartir