25.3 C
Igualada
Dijous, setembre 24, 2020

Un treballador de l’Hospital surt de la UCI després de 172 ingressat per coronavirus

El dia 3 de setembre ha estat donat d’alta de la UCI de l’Hospital d’Igualada, l’Àngel, TCAI (Tècnic en Cures Auxiliars d’Infermeria) i de la mateixa Unitat de l’Hospital d’Igualada i que va ser uns dels primers afectats per la pandèmia de la Coronavirus i que va arribar a un estat molt greu.

Va ingressar a la UCI la matinada del dilluns 16 de marc amb insuficiència respiratòria greu secundària a pneumònia bilateral COVID-19.

Durant la seva estada a la UCI l’Àngel ha presentat múltiples complicacions i molt greus presentant, entre d’altres: coagulopaties, insuficiència renal amb necessitat d’hemodiàlisi, sèpsia per sobre infecció respiratòria i abdominal, etc … i és per això que en moltes ocasions es temés per la seva vida.

“L’Angel, és un dels nostres, no sols és un treballador de centre, sinó que és auxiliar de l’UCI des de fa més de 20 anys. És protector amb els seus, treballador, sempre amb bon humor, aficionat a les sèries, a la bona taula i sobretot a la seva família. Un home corpulent que ha demostrat una fortalesa física i mental increïble. Més que un Àngel és com una au fènix que ha ressorgit una vegada i una altra de totes les complicacions”. Així el descriu el Dr. Santi Abreu, Cap del Servei d’Anestesiologia i Medicina intensiva.

En tot aquest temps, l’Àngel ha tingut el suport de tot el centre; tot el personal de l’hospital s’interessaven per ell diàriament. Després dels comentaris de com estava la situació de la pandèmia al nostre centre, venia la pregunta; “I l’Àngel, com està?”, com si la lluita contra la COVID quedés representada per una sola persona.

Cal destacar la gran implicació i dedicació de tot el personal de Servei d’UCI i Anestèsia de l’hospital, de tot el personal d’infermeria, TCAIS, neteja de la unitat de cures intensives, de farmàcia, de l’equip d’infeccioses, de cardiologia, de pneumologia, nefrologia, fisioteràpia, dels directius i tots els companys, tots, en un sol vaixell ajudant, no sols a l’Àngels, sinó a tots els pacients ingressats per aquesta malaltia.

La seva família, sempre present, ha estat un pilar fonamental per a la seva recuperació. L’Assun, la seva companya de vida, que no ha faltat ni un sol dia, sempre amb ell parlant-li, donant-li suport, animant a les dures sessions de fisioteràpia com si es tractés d’una entrenadora olímpica. Les seves filles i néts que, tant de forma presencial com des de la distància, li han donat forces per seguir lluitant dia a dia han estat, sense cap dubte, el major estímul per guanyar aquesta batalla.

L’Àngel ha guanyat aquest combat, però encara li queden molts més. Ara pot parlar, els seus òrgans interns funcionen amb normalitat, necessita un mínim suport d’oxigen. No obstant això, aquest llarg procés ha minvat molt els seus músculs; li queda un llarg recorregut de recuperació on reeducar el seu cos i guanyar forces amb un treball físic diari i intensiu i és per això que el traslladen a l’Institut Guttmann, especialitzat en rehabilitació intensiva, i on esperem que el seu treball diari i la seva gran força de voluntat, li permetin recuperar-se en el menor temps possible .

El cas de l’Àngel és excepcional perquè aquestes estades tan llargues a una UCI no són habituals i el pronòstic de recuperació dels pacients disminueix amb cada dia. És per això que des l’Hospital d’Igualada fan arribar el missatge a la població de mantenir totes les precaucions i mesures de protecció que dicten les autoritats sanitàries.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Entitats igualadines es queden sense espai a l’Escola de Música però l’Ajuntament es compromet a reubicar-les

Fa pocs dies, un cop ja havia començat el curs escolar, les entitats culturals que assajaven a l'Escola Municipal de Música d'Igualada van rebre...

La igualadina Alba Llobet publica el llibre “Un confinament a Igualada”

Un confinament a Igualada és un recull de textos que van ser escrits i publicats diàriament durant els 66 dies de confinament de la...

El PSC d’Òdena creu que Can Morera és “l’única alternativa viable” per fer-hi el macropolígon

"Can Morera és l’únic sector viable per desenvolupar un projecte tecnològic que permeti liderar la transformació digital i ubiqui la Conca al mapa a...

S’aprova la limitació de reunions socials a sis persones

El comitè de direcció del Pla PROCICAT, a proposta del comitè tècnic, ha aprovat aquest matí la proposta dels Departaments de Salut i Interior...

FirAnoia torna als carrers del centre d’Igualada aquest cap de setmana

Compte enrere per al centenar d’estands de FirAnoia que des de divendres i fins diumenge oferiran els seus productes i serveis als carrers del...
Compartir