2.3 C
Igualada
Diumenge, gener 23, 2022

Un treballador de l’Hospital surt de la UCI després de 172 ingressat per coronavirus

El dia 3 de setembre ha estat donat d’alta de la UCI de l’Hospital d’Igualada, l’Àngel, TCAI (Tècnic en Cures Auxiliars d’Infermeria) i de la mateixa Unitat de l’Hospital d’Igualada i que va ser uns dels primers afectats per la pandèmia de la Coronavirus i que va arribar a un estat molt greu.

Va ingressar a la UCI la matinada del dilluns 16 de marc amb insuficiència respiratòria greu secundària a pneumònia bilateral COVID-19.

Durant la seva estada a la UCI l’Àngel ha presentat múltiples complicacions i molt greus presentant, entre d’altres: coagulopaties, insuficiència renal amb necessitat d’hemodiàlisi, sèpsia per sobre infecció respiratòria i abdominal, etc … i és per això que en moltes ocasions es temés per la seva vida.

“L’Angel, és un dels nostres, no sols és un treballador de centre, sinó que és auxiliar de l’UCI des de fa més de 20 anys. És protector amb els seus, treballador, sempre amb bon humor, aficionat a les sèries, a la bona taula i sobretot a la seva família. Un home corpulent que ha demostrat una fortalesa física i mental increïble. Més que un Àngel és com una au fènix que ha ressorgit una vegada i una altra de totes les complicacions”. Així el descriu el Dr. Santi Abreu, Cap del Servei d’Anestesiologia i Medicina intensiva.

En tot aquest temps, l’Àngel ha tingut el suport de tot el centre; tot el personal de l’hospital s’interessaven per ell diàriament. Després dels comentaris de com estava la situació de la pandèmia al nostre centre, venia la pregunta; “I l’Àngel, com està?”, com si la lluita contra la COVID quedés representada per una sola persona.

Cal destacar la gran implicació i dedicació de tot el personal de Servei d’UCI i Anestèsia de l’hospital, de tot el personal d’infermeria, TCAIS, neteja de la unitat de cures intensives, de farmàcia, de l’equip d’infeccioses, de cardiologia, de pneumologia, nefrologia, fisioteràpia, dels directius i tots els companys, tots, en un sol vaixell ajudant, no sols a l’Àngels, sinó a tots els pacients ingressats per aquesta malaltia.

La seva família, sempre present, ha estat un pilar fonamental per a la seva recuperació. L’Assun, la seva companya de vida, que no ha faltat ni un sol dia, sempre amb ell parlant-li, donant-li suport, animant a les dures sessions de fisioteràpia com si es tractés d’una entrenadora olímpica. Les seves filles i néts que, tant de forma presencial com des de la distància, li han donat forces per seguir lluitant dia a dia han estat, sense cap dubte, el major estímul per guanyar aquesta batalla.

L’Àngel ha guanyat aquest combat, però encara li queden molts més. Ara pot parlar, els seus òrgans interns funcionen amb normalitat, necessita un mínim suport d’oxigen. No obstant això, aquest llarg procés ha minvat molt els seus músculs; li queda un llarg recorregut de recuperació on reeducar el seu cos i guanyar forces amb un treball físic diari i intensiu i és per això que el traslladen a l’Institut Guttmann, especialitzat en rehabilitació intensiva, i on esperem que el seu treball diari i la seva gran força de voluntat, li permetin recuperar-se en el menor temps possible .

El cas de l’Àngel és excepcional perquè aquestes estades tan llargues a una UCI no són habituals i el pronòstic de recuperació dels pacients disminueix amb cada dia. És per això que des l’Hospital d’Igualada fan arribar el missatge a la població de mantenir totes les precaucions i mesures de protecció que dicten les autoritats sanitàries.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

L’Editorial: La festa dels Tres Tombs

Fa dos-cents anys de la fundació l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada. El 1856 es va constituir la segona colla i d’ací que hi hagi...

L’A3 Leather Innovation Center ofereix el primer curs massiu en línia de Tècnic en Adoberia que es fa a Europa

L’A3 Leather Innovation Center de la Universitat de Lleida, al Campus Universitari d’Igualada, ofereix un nou curs massiu en línia de Tècnic en Adoberia,...

La bandera gremial dels “Tonis” de 1822

Enguany l’Antic Gremi de Traginers celebra el seu Bicentenari, o sia els dos-cents anys de la seva existència. El testimoni d’aquesta festa és la...

Un Pressupost que no respon a les necessitats de l’Anoia

Ja ha entrat en vigor el pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l’any 2022. És just reconèixer que des de feia una...

Òmnium Anoia celebra la seva assemblea anual havent assolit una xifra rècord de socis

La sala de socis de l’Ateneu Igualadí va acollir el passat 11 de gener l’Assemblea General d’Òmnium Anoia, que se celebra anualment i que...
Compartir