8.8 C
Igualada
Divendres, 8 desembre 2023

Un article de

Un Sant Jordi radiant omple els carrers i places de tota la comarca
U

Publicitat

La Diada de Sant Jordi es va viure amb molta intensitat arreu de la comarca. Un diumenge radiant amb una temperatura molt agradable i ganes de viure la festa després que l’any quedés espatllada per la pluja. A Igualada, aquest any es va batre el rècord de parades, amb una seixantena d’estands que omplien la Plaça de Cal Font.

A banda de les parades de llibres i roses, a l’estand d’Òmnium Cultural, igual que a la resta del país, va haver-hi diverses activitats amb conta contes i un taller de roses. L’editor Javier Fernández, impulsor des de fa anys de la parada d’autors locals a la Diada de Sant Jordi d’Igualada ha posat en valor aquesta activitat que “després de sis anys ja s’ha consolidat com un aparador de les obres que fan escriptors i escriptores i il·lustradors i il·lustradores de la comarca”. Fernández, a més ha remarcat que fruit d’aquestes trobades “ja han sorgit diversos treballs fruit de les sinergies que es provoquen en les trobades de cada any durant la festivitat de Sant Jordi”.

Una diada molt política
La proximitat amb les eleccions municipals, que es celebraran d’aquí poc més d’un més, ha fet que la política hagi tingut un paper especialment rellevant. Tots els partits polítics que es presenten a Igualada han tingut la seva parada a Cal Font. De fet, un grup de joves antifeixistes han fet una protesta davant l’estand de VOX durant tot el matí. Els Mossos s’han apropat a la zona però al tractar-se d’una protesta tranquil·la que no ha generat incidents no han desallotjats als protestants.

Per altra banda, un grup de persones vinculades a plataformes contràries a la instal·lació de més parcs eòlics i fotovoltaics a la comarca, també han fet una concentració a la Plaça de Cal Font reclamant que s’aturin tots els projectes previstos.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies