23 de desembre de 2018

Un nou protocol únic de Protecció Civil, el Duprocim, regularà a partir d’ara totes les emergències a Igualada

El departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya ha homologat el nou Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM) de l’Ajuntament d’Igualada. Aquesta homologació suposa la derogació definitiva de l’antic Pla Bàsic de Protecció Civil Municipal i, des d’ara, qualsevol actuació davant d’una emergència a la capital de l’Anoia es guiarà només per aquest nou document.

Els objectius en la seva redacció han estat assolir una òptima reacció en episodis d’emergències, aconseguir la màxima eficàcia i coordinació entre tots els cossos actuants a Igualada, minimitzar-ne els efectes i, prioritàriament, evitar danys per la població.

L’homologació es va concretar el passat dimecres, 5 de desembre, en la Comissió Plenària de Protecció Civil de Catalunya, presidida pel conseller d’Interior, Miquel Buch. En total, es va donar llum verda a 139 nous plans locals de protecció civil: 27 a la Catalunya Central, 39 a Lleida, 26 a Girona, 17 a les Terres de l’Ebre, 12 a l’Alt Pirineu i l’Aran, 10 a Barcelona i 8 a Tarragona. També es van aprovar 327 Plans d’Autoprotecció (PAU) d’instal·lacions municipals, esdeveniments i instal·lacions d’empreses privades.

El DUPROCIM d’Igualada s’ha elaborat tenint en compte específicament tant la climatologia com les infraestructures i les activitats de risc a la ciutat i detalla actuacions davant pandèmies, nevades, fred, ventades, inundacions, sismes, risc químic, risc de transports de mercaderies perilloses i risc d’emergències aeronàutiques. Per a cadascun d’aquests supòsits, s’hi especifiquen els efectius i recursos que cal mobilitzar, els elements vulnerables, el procediment operatiu –amb sistema d’avisos i amb criteris d’actuació i nivells d’alerta, tasques preventives i operatius per a cada nivell–, les mesures de protecció a la població –amb zones d’allunyament i pautes de confinament–, els centres d’acollida, el catàleg de mitjans i recursos, el directori dels efectius necessaris i la cartografia específica per a cada emergència. En qualsevol altra emergència sobrevinguda i no prevista per aquest document, s’actuarà segons el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT).

Comparteix l'article:

Comenta aquest article: