Un miler de persones desafien el mal temps i reivindiquen a Igualada l’aigua pública

557

Gairebé un miler de persones han desafiat el mal temps i van participat ahir dissabte en la manifestació convocada a Igualada en favor de la gestió pública de l’aigua. La protesta ha començat a la plaça del Rei i ha finalitzat a la plaça de l’Ajuntament. Les entitats organitzadores encapçalaven la manifestació, amb presència de representant de PAH Anoia, CGT, El Foment, La Coll@nada, CSA Delicies, ERC, PSC, CUP i Igualada en Comú, entre d’altres. També acompanyaven als manifestants els Mini-Protons amb la seva batucada i els trabucaires els Voladors d’Igualada i els trabucaires de Cardedeu.

A la plaça de l’Ajuntament, han tingut lloc els parlaments. El portaveu d’Aigua és Vida a l’Anoia, Juan Carlos González, recordava que “l’aigua és un bé comú i no un negoci. Agbar guanya 500.000€/any i 3 regidors de l’Ajuntament cobren 9000€ per assistir a una reunió. És l’hora que a Igualada, Vilanova, la Pobla, Piera i Masquefa la gestió de l’aigua sigui pública”. González afegia que “la remunicipalització és viable econòmicament. Els serveis bàsics no els volem privatitzats. Cal invertir beneficis en ajudar famílies vulnerables, reduir pèrdues d’aigua o millorar la qualitat de l’aigua de l’aixeta”.
Míriam Planas, d’Aigua és Vida, afirmava que “la manifestació ha estat un èxit. Si decideixen privatitzar l’aigua, toparan amb un poble mobilitzat. El debat sobre la gestió serà clau a l’Anoia i Catalunya. Les campanyes mediàtiques d’Agbar no ens fan por”.