6.3 C
Igualada
Dissabte, gener 29, 2022

Un espectacle sobre l’obra de da Vinci, plat fort de la Mostra Igualada

Ahir dimecres es va presentar la 30a Mostra Igualada, que tindrà lloc del 4 al 7 d’abril. La presentació es va fer coincidir amb el Dia Mundial del Teatre Infantil i Juvenil. Al matí es va fer un acte organitzat per la Fira al Teatre Nacional de Catalunya, que va comptar amb la presència de diversos representants del sector i institucionals. Durant l’acte es va llegir el manifest d’ASSITEJ España, va haver-hi l’actuació de Planeta Trampolí i es va fer una fotografia de família amb les companyies participants a l’edició d’enguany.

En el seu 30è aniversari la Mostra reivindica la cultura com a font d’aliment imprescindible per créixer com a persones de la mà de l’eslògan “Espectacles que et fan créixer”. El conjunt de la programació ofereix un cartell ric en formats, gèneres i estils amb espectacles per a infants a partir de 3 anys, joves i públic familiar. La Mostra és el punt de trobada anual dels professionals del sector amb una Llotja i activitats adreçades a companyies i programadors per proveir les programacions familiars d’arreu del territori català i facilitar l’accés als circuits estatals i internacionals.

La Mostra en xifres

Enguany la Mostra Igualada reuneix 55 companyies en un total de 114 representacions. D’aquestes companyies, 39 són de Catalunya, 11 de la resta de l’Estat i 5 internacionals. Dels 55 espectacles que es podran veure, hi haurà 20 estrenes: 12 absolutes i 8 a Catalunya. La Mostra tindrà 18 espais, 11 de sala i 7 de carrer, a més de 3 itinerants, entre els quals un recorregut al costat del riu Anoia.

El viaje de Ulises, espectacle inaugural

El viaje de Ulises de Teatro Gorakada inaugurarà la Mostra Igualada.

El dijous 4 d’abril a les 21h tindrà lloc l’espectacle inaugural de la 30a Mostra Igualada amb El viaje de Ulises de la companyia basca Teatro Gorakada, que ja van participar a la Mostra Igualada amb Moby Dick (2017). La companyia oferirà un espectacle que planteja el viatge de l’heroi grec com a metàfora de la vida i com a lluita contra les dificultats i les diverses maneres de resoldre-les. Un viatge ple de peripècies úniques i de jocs compartits en què cada acte, cada escena, és un univers en sí.

La prestigiosa companyia internacional Plasticiens Volants portarà per primer cop a l’Estat Leonardo, somnis i malsons, un espectacle de gran format al Parc Central

El plat fort de la 30a edició tindrà lloc el dissabte 6 d’abril a les 21:30h amb l’actuació de la companyia francesa Plasticiens Volants, que oferirà un espectacle de gran format al Parc Central d’Igualada. La prestigiosa companyia té una llarga trajectòria internacional i ha actuat arreu del món, des de grans ciutats fins a places de pobles, des de petites festes fins a esdeveniments mundials com ara cerimònies dels Jocs Olímpics, coneixent espectadors dels cinc continents.

L’espectacle que porten a la Mostra, Leonardo, somnis i malsons, es podrà veure per primer cop a l’Estat espanyol. Es tracta d’una proposta molt visual pensada per ser vista per milers de persones. L’obra està basada en la figura de Leonardo da Vinci i reinventa les fantasies del mestre de la mà de Salai, el seu deixeble. La companyia, a través de figures inflables gegants, evoca els invents, el coneixement, l’art, tècnica i els processos creatius de da Vinci.

20 estrenes: 12 absolutes i 8 a Catalunya

Enguany la Mostra compta amb 20 estrenes, de les quals, 12 són absolutes i 8 es podran veure per primer cop a Catalunya.

Les estrenes absolutes són A grande floresta de Teatro do Mar, on una gran tempesta canvia el curs del món i el comportament de tots els que l’habiten; Big Bang Cuc de Blink Flash, un espectacle plàstic ple d’humor i moviment. Cuc, un ser gegant arribat de l’espai, despertarà els sentits dels més menuts i els convidarà a entrar dins la seva panxa en un viatge sensorial, immersiu i lúdic; Italino Grand Hotel de Companyia La Tal, que gira al voltant de la pregunta Qui renta el milers de llençols dels hotels?; Joc de cadires de CAL Teatre, que parla sobre la relació entre les persones i les cadires i com el lloc que ocupem condiciona el nostre punt de vista: tot depèn de la cadira des de la que es miri; Oops! de Teatre Mòbil, un cant a l’optimisme, a viure i a riure amb els pulmons plens i els ulls clars; Planeta M.Art de Marcel Gros, un món interior creat, imaginat i somiat per aquest pallasso que ha marcat la infància dels més petits i dels que ja són grans; Quimera de La Guilla Teatre, un espectacle en què els espectadors entraran en un nou món de somnis i il·lusions, on res pot ser i tot és possible, un lloc sense mòbils ni connexió a internet, un món on només la imaginació hi té cabuda; i finalment, Voilà de Sergi Buka, un homenatge a la màgia del circ.

Completen les estrenes absolutes Bobab. Un arbre, un bolet i un esquirol de La Pera Llimonera, Back 2 Classics de Planeta Trampolí, La petita Capmany de Tanaka Teatre i Mil bocins de ZiPit Company.

Es podrà veure per primer cop a Catalunya CALMA! de Guillem Albà, un solo en què el conegut clown proposa un divertit muntatge per riure i fer-nos oblidar les presses del dia a dia; i Piccoli sentimenti de Tof Théatre, una exquisida mescla entre l’univers sensible del teatre de titelles, l’art brut de l’artista Antonio Catalano i el món sonor de Max Vandervorst. També s’estrenaran els esmentats Leonardo, somnis i malsons de Plasticiens Volants, Petit Big Blue de PanicMap Proyectos Escénicos, Refugi de Clownidoscopio Teatre, Sabates noves de Tian Gombau-L’home dibuixat, Salüq de MaQuinant Teatre i Superabile de Teatro la Ribalta-Kunst der Vielfalt.

De la resta de l’Estat i internacional

Es podran veure 11 propostes de l’Estat espanyol. El viaje de Ulises de Teatro Gorakada, Meeting Point d’Ertza i Etxea/Casa d’Aimar & cía, les tres companyies procedents del País Basc; PlayOff de La Joven Compañía de la Comunitat de Madrid; Amor Oscuro [Sonetos] d’Aragó. Des del País Valencià vindran a Igualada les companyies: Tian Gombau – L’home dibuixat amb Sabates noves; PanicMap Proyectos Escénicos amb Petit Big Blue;El Pont Flotant amb Les 7 diferències; MaQuinant Teatreamb Salüq i Portillo-Monfort amb Biblioteca de sons i sorolls. Finalment, procedents de les illes balears, actuaran Clownidoscopio Teatre amb Refugi.

Pel que fa a les propostes d’àmbit internacional, arribaran a Igualada 5 espectacles. Piccoli sentimenti dels belgues Tof Théatre; Superabile dels italians-alemanys Teatro la Ribalta-Kunst der Vielfalt; Othli de la Compañía D’Jade, amb intregrants de Mèxic i Catalunya; A grande floresta dels protuguesos Teatro do Mar i Leonardo, somnis i malsons dels francesos Plasticiens Volants.

La Mostra a les escoles

Un any més, els alumnes dels centres educatius d’Igualada seran els primers espectadors de la Mostra amb les funcions escolars del dijous 4 i el divendres 5 d’abril. En total uns 4.199 alumnes, 3.556 de primària i 643 de secundària. La Mostra treballa cada cop més amb les escoles i instituts per potenciar les arts escèniques als més petits de la mà dels centres educatius de la ciutat i els seus docents, tant veient espectacles com participant en activitats paral·leles.

Els itineraris de la Mostra

Per fer més accessible i segmentar el volum de programació, la Mostra Igualada es divideix en 4 itineraris en funció del públic al qual es dirigeixen els espectacles. Així, trobem l’itinerari ‘Per als més petits’, amb espectacles per a nens i nenes a partir de 3 anys; l’Itinerari ‘Per als no tan petits’, a partir de 6 anys; la ‘Mostra JOVE’, per a noies i noies a partir de 12 anys i l’itinerari ‘Per a tothom’, amb propostes per a tots els públics.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

El bicentenari de “Els Tres Tombs d’Igualada”, un valuós testimoniatge del nostre patrimoni cultural

La Festa dels Tres Tombs, avui ja bicentenària a la nostra ciutat, i catalogada com a Festa Patrimonial d’Interès Nacional per la Generalitat de...

Òdena celebra aquest diumenge la reformulada Fira de Sant Sebastià, la Fira de la Baronia d’Òdena

Òdena, recupera, la Fira de la Baronia en el marc de la celebració de Sant Sebastià, i en celebra aquest diumenge, 30 de gener,...

Humans Anoia: Joan Solé Oller

JOAN SOLÉ OLLER  Nascut a Igualada el 1963, fotògraf professional  Afeccionat a la fotografia des de sempre i fotògraf professional des de l’any 1982, enguany farà...

Aquest diumenge, Mercat d’Antiguitats

Com és habitual cada darrer diumenge de mes, aquest proper diumenge 30 de gener tindrà lloc el Mercat d’Antiguitats, col·leccionisme, art i artesania, organitzat...

L’Editorial: La força de la ciutadania

Sovint els ciutadans creuen que han de sol·licitar a les administracions que els donin o concedeixin coses. Massa sovint es deixen portar pel desànim...
Compartir