21.4 C
Igualada
Dimecres, 27 setembre 2023

Un article de

Un concert de Jordi Savall inaugura aquest dissabte la Capital de la Cultura Catalana
U

Demà dissabte a la tarda, a 2/4 de 8, tindrà lloc l’acte inaugural d’Igualada Capital de la Cultura Catalana a la Basílica de Santa Maria. Serà a càrrec de Jordi Savall que dirigirà el Llibre Vermell de Montserrat amb la Capella Reial de Catalunya i Hespèrion XXI. Es tracta d’un dels còdexs musicals més significatius del segle XIV per la seva varietat d’obres i estils que inclou.

Jordi Savall, juntament amb els músics que formen La Capella Reial de Catalunya i Hespèrion XXI, presentaran un programa integrat per: O Virgo splendens, Stella splendens, Laudemus Virginem, Lot set gotxs, Plendens ceptigera, Polorum Regina, Cuncti simus, Mariam matrem, Imperayritz de la ciutat joyosa, Ad mortem festinamus.

El concert inaugural es podrà seguir en directe a través del canal de Youtube de l’Ajuntament d’Igualada.

Oriol Perez presentarà el Llibre Vermell de Montserrat
Paral·lelament, l’acte inaugural es retransmetrà en directe des d’Igualada Fashion Lab (carrer Lleida, 53 3r). Aquest acte serà conduït per Oriol Pérez, musicòleg i assagista que dedica la seva activitat a la docència i l’escriptura. Pérez presentarà el mestre Savall i contextualitzarà la seva obra “El llibre vermell de Montserrat” per tal d’acompanyar el públic en aquest viatge musical.

El Llibre Vermell de Montserrat és, per la bellesa i varietat d’obres i d’estils que inclou, un dels còdexs musicals més significatius del segle XIV. Era un mitjà per oferir als pelegrins uns cants acceptables als indrets on les cançons folklòriques de tall profà es consideraven excessives. És probable que els pelegrins ja coneguessin les cançons incloses al còdex redactat entre el 1398 i el 1399 en la mesura que la tradició havia sancionat la importància dels textos i les melodies. Com es pot deduir d’algunes diferències estilístiques notables, és evident que les obres del Llibre Vermell no pertanyen a un sol autor. Això no obstant, en totes es fa servir el sistema de notació de l’Ars Nova francès, tret d’O virgo splendens (escrita en una notació semblant a la del plain-chant).
L’entrada és gratuïta i cal reservar-la a: www.tiquetsigualada.cat.

Compartir
Més notícies:

L’enquesta

Més notícies

el + llegit

Piulades

🌱Dia Mundial de la #Salut Ambiental | 📢 CGM, solucions amb garantia competitiva i mediambiental 👉https://ow.ly/Cg8F50PPAbc

"L’objectiu de CGM és “oferir solucions eficients en la gestió dels residus, afavorint els principis de l’Economia Circular."

🏆 La Lliga de Capellades - @SocietatLaLLiga i Antònia Enrich recullen els Premis Compromís d’@OmniumAnoia 👉https://ow.ly/ZK1y50PPxXB

L’acte es va celebrar divendres al vespre amb la presència de públic d’arreu de la comarca