19 C
Igualada
Dissabte, setembre 25, 2021

Un alumne de l’Escola Àuria, premiat al Concurs de Dibuix BBVA

La 39a edició del Concurs BBVA de Dibuix Escolar, adreçat a alumnes de primària i d’educació especial d’escoles d’arreu de Catalunya, ha tingut una participació de 155 escoles de tot el territori català, procedents de 96 poblacions d’arreu de Catalunya. Si separem per províncies, hi han participat 83 escoles de 40 poblacions de la província de Barcelona, 10 escoles de 10 poblacions de Girona, 31 escoles de 25 poblacions de Lleida, i 31 escoles de 21 poblacions de Tarragona. 21 d’aquestes escoles són d’educació especial.

Dels dibuixos realitzats pels alumnes participants, se’n van seleccionar 1.860 en una primera fase que van dur a terme les pròpies escoles. Aquests dibuixos van entrar en la fase final del concurs, i van estar valorats per un jurat format per representants de la Fundació Escola Municipal d’Arts i Oficis d’Olesa de Montserrat, de l’Escola d’Art d’Olot, de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona, de l’Escola Municipal d’Art de Terrassa i de la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA.

Un dels alumnes premiats en aquest concurs de dibuix és en Mohamed Ahmadi Kossiri, un alumne de 16 anys de l’escola Àuria d’Igualada.

El concurs és un dels 8 premis culturals que impulsa la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), amb el suport de BBVA, i té per objectiu contribuir a desenvolupar habilitats dels infants en el camp del dibuix i la il·lustració, i fomentar l’interès per la lectura.

57 premis per a les diferents categories
En total, s’han concedit 57 premis, entre primers, segons i tercers en les dues categories establertes d’alumnes entre 6 i 12 anys (una per als cursos de 1r, 2n i 3r de primària, i l’altra, per als cursos de 4t, 5è i 6è).

Aquest any, l’acte d’entrega dels premis, previst per al mes de maig, es va haver de cancel·lar i els guanyadors rebran el diploma acreditatiu, un pack de dibuix i pintura, i el llibre il·lustrat del concurs amb els dibuixos premiats, a les seves respectives escoles.
Les escoles guanyadores obtenen com a premi un ajut econòmic en funció dels reconeixements obtinguts i per la tasca pedagògica realitzada.
Els treballs premiats serviran per il·lustrar un nou llibre de la col·lecció “Concurs de dibuix escolar”.

Sis contes de sempre
En aquest 39è concurs, els escolars s’han hagut d’inspirar en Sis contes de sempre, escrits per Júlia Prunés, escriptora especialitzada en educació emocional. Sis històries que han passat de generació en generació (En Patufet, La Caputxeta Vermella, Els Tres Porquets, Dracs, Llops, Bruixes i Gegants, En Pere sense por, La Rínxols d’Or), actualitzades i adaptades al moment present, que ens parlen d’emocions, de la sobreprotecció, de la por i la valentia, de cooperació i d’estereotips i que també ens sensibilitzen sobre la importància de ser sostenibles i respectar l’entorn natural.

Amb aquesta iniciativa, els mestres han pogut treballar els contes al centre docent des de vessants tan diverses com la plàstica, la llengua catalana i els valors socials i cívics.
Al blog www.contesperaprendreaser.blogspot.com s’han pogut trobar materials i recursos proposats per treballar-los a l’aula.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

A la Boutique Hotel Cal Roure, “Plou a l’escala”, de Kima Guitart, o l’art de pintar les sedes

La Boutique Hotel Cal Roure, a la plaça de l’Ajuntament, més enllà de donar vida a un singular edifici del patrimoni arquitectònic igualadí, amb...

El Casal de Calaf celebra el 125 aniversari amb una gran festa

Aquest diumenge el Casal de Calaf està de festa: compleix 125 anys i per celebrar-ho ha programat diversos actes. A les 12 del migdia es...

Les obres de la plaça Picasso de Vilanova, a punt de començar

L’Ajuntament de Vilanova del Camí entoma una de les obres més importants del mandat, la remodelació de la plaça Picasso, una de les més...

“Hem de ser responsables i pensar en global. Que les oportunitats vinguin és millor que buscar-les fora”

El proper 24 d’octubre Jorba viurà una consulta popular per conèixer la seva postura sobre el polígon industrial inclòs en el Pla Director Urbanístic...

L’editorial: Bona Fira, i bona economia!

Aquest divendres es va estrenar la 68a edició de la fira multisectorial d’Igualada, i, després d’any i mig de pandèmia, comencen a veure’s els...
Compartir