17.4 C
Igualada
Dimecres, gener 27, 2021

Un alumne de l’Escola Àuria, premiat al Concurs de Dibuix BBVA

La 39a edició del Concurs BBVA de Dibuix Escolar, adreçat a alumnes de primària i d’educació especial d’escoles d’arreu de Catalunya, ha tingut una participació de 155 escoles de tot el territori català, procedents de 96 poblacions d’arreu de Catalunya. Si separem per províncies, hi han participat 83 escoles de 40 poblacions de la província de Barcelona, 10 escoles de 10 poblacions de Girona, 31 escoles de 25 poblacions de Lleida, i 31 escoles de 21 poblacions de Tarragona. 21 d’aquestes escoles són d’educació especial.

Dels dibuixos realitzats pels alumnes participants, se’n van seleccionar 1.860 en una primera fase que van dur a terme les pròpies escoles. Aquests dibuixos van entrar en la fase final del concurs, i van estar valorats per un jurat format per representants de la Fundació Escola Municipal d’Arts i Oficis d’Olesa de Montserrat, de l’Escola d’Art d’Olot, de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona, de l’Escola Municipal d’Art de Terrassa i de la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA.

Un dels alumnes premiats en aquest concurs de dibuix és en Mohamed Ahmadi Kossiri, un alumne de 16 anys de l’escola Àuria d’Igualada.

El concurs és un dels 8 premis culturals que impulsa la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), amb el suport de BBVA, i té per objectiu contribuir a desenvolupar habilitats dels infants en el camp del dibuix i la il·lustració, i fomentar l’interès per la lectura.

57 premis per a les diferents categories
En total, s’han concedit 57 premis, entre primers, segons i tercers en les dues categories establertes d’alumnes entre 6 i 12 anys (una per als cursos de 1r, 2n i 3r de primària, i l’altra, per als cursos de 4t, 5è i 6è).

Aquest any, l’acte d’entrega dels premis, previst per al mes de maig, es va haver de cancel·lar i els guanyadors rebran el diploma acreditatiu, un pack de dibuix i pintura, i el llibre il·lustrat del concurs amb els dibuixos premiats, a les seves respectives escoles.
Les escoles guanyadores obtenen com a premi un ajut econòmic en funció dels reconeixements obtinguts i per la tasca pedagògica realitzada.
Els treballs premiats serviran per il·lustrar un nou llibre de la col·lecció “Concurs de dibuix escolar”.

Sis contes de sempre
En aquest 39è concurs, els escolars s’han hagut d’inspirar en Sis contes de sempre, escrits per Júlia Prunés, escriptora especialitzada en educació emocional. Sis històries que han passat de generació en generació (En Patufet, La Caputxeta Vermella, Els Tres Porquets, Dracs, Llops, Bruixes i Gegants, En Pere sense por, La Rínxols d’Or), actualitzades i adaptades al moment present, que ens parlen d’emocions, de la sobreprotecció, de la por i la valentia, de cooperació i d’estereotips i que també ens sensibilitzen sobre la importància de ser sostenibles i respectar l’entorn natural.

Amb aquesta iniciativa, els mestres han pogut treballar els contes al centre docent des de vessants tan diverses com la plàstica, la llengua catalana i els valors socials i cívics.
Al blog www.contesperaprendreaser.blogspot.com s’han pogut trobar materials i recursos proposats per treballar-los a l’aula.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Poble Actiu i Igualada Som-hi critiquen la poca ambició del Pla de Mobilitat Sostenible

El ple municipal d'aquest dimarts d'Igualada va aprovar el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible. Ho va fer amb els vots a favor de Junts...

El Ple d’Igualada aprova inicialment el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat inicialment el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible d’Igualada (PMUS), amb els vots a favor del govern de Junts...

El Consell va ajudar a trobar feina a prop de 200 persones el 2020

L’Àmbit d’Estratègies de l’Ocupació del Consell Comarcal de l’Anoia va contribuir, el 2020, a la inserció de 195 persones que no tenien feina. Aquest...

Els habitants de Castellolí podran fer ús de la deixalleria de Vilanova

L’Ajuntament de Castellolí posa en marxa un nou servei de recollida de residus voluminosos gràcies al conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Vilanova del...

Vilanova sumarà un nou espai poliesportiu cobert a la zona de Can Titó

La setmana passada es va signar el contracte amb els representants de l’empresa a qui se li ha adjudicat el projecte per cobrir la...
Compartir