15 C
Igualada
Divendres, setembre 25, 2020

Un alumne de l’Escola Àuria, premiat al Concurs de Dibuix BBVA

La 39a edició del Concurs BBVA de Dibuix Escolar, adreçat a alumnes de primària i d’educació especial d’escoles d’arreu de Catalunya, ha tingut una participació de 155 escoles de tot el territori català, procedents de 96 poblacions d’arreu de Catalunya. Si separem per províncies, hi han participat 83 escoles de 40 poblacions de la província de Barcelona, 10 escoles de 10 poblacions de Girona, 31 escoles de 25 poblacions de Lleida, i 31 escoles de 21 poblacions de Tarragona. 21 d’aquestes escoles són d’educació especial.

Dels dibuixos realitzats pels alumnes participants, se’n van seleccionar 1.860 en una primera fase que van dur a terme les pròpies escoles. Aquests dibuixos van entrar en la fase final del concurs, i van estar valorats per un jurat format per representants de la Fundació Escola Municipal d’Arts i Oficis d’Olesa de Montserrat, de l’Escola d’Art d’Olot, de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona, de l’Escola Municipal d’Art de Terrassa i de la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA.

Un dels alumnes premiats en aquest concurs de dibuix és en Mohamed Ahmadi Kossiri, un alumne de 16 anys de l’escola Àuria d’Igualada.

El concurs és un dels 8 premis culturals que impulsa la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), amb el suport de BBVA, i té per objectiu contribuir a desenvolupar habilitats dels infants en el camp del dibuix i la il·lustració, i fomentar l’interès per la lectura.

57 premis per a les diferents categories
En total, s’han concedit 57 premis, entre primers, segons i tercers en les dues categories establertes d’alumnes entre 6 i 12 anys (una per als cursos de 1r, 2n i 3r de primària, i l’altra, per als cursos de 4t, 5è i 6è).

Aquest any, l’acte d’entrega dels premis, previst per al mes de maig, es va haver de cancel·lar i els guanyadors rebran el diploma acreditatiu, un pack de dibuix i pintura, i el llibre il·lustrat del concurs amb els dibuixos premiats, a les seves respectives escoles.
Les escoles guanyadores obtenen com a premi un ajut econòmic en funció dels reconeixements obtinguts i per la tasca pedagògica realitzada.
Els treballs premiats serviran per il·lustrar un nou llibre de la col·lecció “Concurs de dibuix escolar”.

Sis contes de sempre
En aquest 39è concurs, els escolars s’han hagut d’inspirar en Sis contes de sempre, escrits per Júlia Prunés, escriptora especialitzada en educació emocional. Sis històries que han passat de generació en generació (En Patufet, La Caputxeta Vermella, Els Tres Porquets, Dracs, Llops, Bruixes i Gegants, En Pere sense por, La Rínxols d’Or), actualitzades i adaptades al moment present, que ens parlen d’emocions, de la sobreprotecció, de la por i la valentia, de cooperació i d’estereotips i que també ens sensibilitzen sobre la importància de ser sostenibles i respectar l’entorn natural.

Amb aquesta iniciativa, els mestres han pogut treballar els contes al centre docent des de vessants tan diverses com la plàstica, la llengua catalana i els valors socials i cívics.
Al blog www.contesperaprendreaser.blogspot.com s’han pogut trobar materials i recursos proposats per treballar-los a l’aula.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

La nova plaça del Pi de Santa Margarida de Montbui ja està a punt

Quan només falta la plantada de tres aurons blancs que presidiran el renovat espai de la Plaça del Pi, les obres de remodelació i...

Totes les fires que se celebren a Igualada

Fira d’Igualada és una entitat sense afany de lucre. Neix l’any 1951 amb la finalitat de fomentar fires, mercats, festes i potenciar el comerç...

“En cap cas es vol construir un macropolígon a la Conca”

Entrevista a Raquel Serra, gerent de la Mancomunitat de la Conca d`Òdena Una de les persones que millor coneixen el contingut del Pla Director Urbanístic...

“Paisatges i racons de l’Anoia”, un valuós reportatge gràfic de Joan Sala i Joan Felip

La Aquests dies, a la Sala d’Exposicions de l’Arxiu Comarcal de l’Anoia, amb el reclam de: “Paisatges i racons de l’Anoia” s’exposen 43 fotografies...

67 anys de Fira (part 1)

67 anys de Fira (part 2) El context econòmic i social dels anys 50 va ser favorable (després d’un anys anteriors de greu davallada econòmica...
Compartir