0.3 C
Igualada
Dilluns, gener 30, 2023

UDC Anoia, en l’homenatge a Burgos a Carrasco i Formiguera

homenatge carrasco i formigueraEl president d’UDC a l’Anoia, Xavier Boquete, va participar diumenge a Burgos en el reivindicatiu homenatge a Manuel Carrasco i Formiguera -l’històric dirigent d’Unió Democràtica de Catalunya- que va organitzar Òmnium Cultural per commemorar el 75è aniversari del seu afusellament en el penal d’aquesta ciutat.

El centenar de participants –familiars, membres d’Òmnium i destacats dirigents d’Unió, entre aquests Antoni Castellà- es va concentrar davant de la presó on Carrasco i Formiguera va ser assassinat el 9 d’abril de 1938 després d’un judici sumaríssim.

En l’acte, de marcat accent independentista, el tenor Jordi Cortada va fer una emotiva interpretació de ‘L’Emigrant’. També es van llegir fragments del llegat polític de Carrasco i Formiguera i també algunes de les cartes que va escriure a la seva esposa des de la presó de Burgos, entre altres. El president d’Unió a l’Anoia, Xavier Boquete, va llegir ‘La nostra bandera’, l’himne del setmanari ‘L’Estevet’ que Carrasco i Formiguera va encarregar a Josep Maria de Sagarra.

Els dirigents d’Unió van destacar l’actualitat i la vigència dels valors de Manuel Carrasco i Formiguera, home de profundes conviccions religioses i ferm defensor de la sobirania catalana. Carrasco va cridar “Visca Catalunya lliure; Jesús, Jesús, Jesús” just abans de caure abatut pels trets de l’escamot d’afusellament franquista. També van subratllar el triple compromís de Carrasco: amb la justícia social, amb la llibertat de Catalunya i amb el seu dret a decidir el seu futur.

Per la seva banda, Raimon Carrasco, fill de Manuel Carrasco i Formiguera, va mostrar el seu convenciment que finalment “la sang dels màrtirs donarà els seus fruïts”.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Els Bombers revisen l’estructura d’una nau a Òdena

Ahir dissabte al voltant de les 11:53 h els Bombers van rebre l'avís sobre una nau que s'havia cremat a Òdena. Fins al lloc...

S’incendia un contenidor de l’Avinguda de Barcelona

Al voltant de les 14:30 h els Bombers han rebut un avís per part dels veïns que informava sobre la crema d'un contenidor a...

L’Igualada Rigat, amb peu i mig als quarts de final de la WSE Cup

L'Igualada Rigat té peu i mig en els quarts de final de la World Skate Europe Cup (l'antiga CERS) després de trinxar literalment l'equip...

Últimes notícies