5.3 C
Igualada
Thursday, 29 February 2024

Un article de

UDC Anoia, en l’homenatge a Burgos a Carrasco i Formiguera
U

Publicitat

homenatge carrasco i formigueraEl president d’UDC a l’Anoia, Xavier Boquete, va participar diumenge a Burgos en el reivindicatiu homenatge a Manuel Carrasco i Formiguera -l’històric dirigent d’Unió Democràtica de Catalunya- que va organitzar Òmnium Cultural per commemorar el 75è aniversari del seu afusellament en el penal d’aquesta ciutat.

El centenar de participants –familiars, membres d’Òmnium i destacats dirigents d’Unió, entre aquests Antoni Castellà- es va concentrar davant de la presó on Carrasco i Formiguera va ser assassinat el 9 d’abril de 1938 després d’un judici sumaríssim.

En l’acte, de marcat accent independentista, el tenor Jordi Cortada va fer una emotiva interpretació de ‘L’Emigrant’. També es van llegir fragments del llegat polític de Carrasco i Formiguera i també algunes de les cartes que va escriure a la seva esposa des de la presó de Burgos, entre altres. El president d’Unió a l’Anoia, Xavier Boquete, va llegir ‘La nostra bandera’, l’himne del setmanari ‘L’Estevet’ que Carrasco i Formiguera va encarregar a Josep Maria de Sagarra.

Els dirigents d’Unió van destacar l’actualitat i la vigència dels valors de Manuel Carrasco i Formiguera, home de profundes conviccions religioses i ferm defensor de la sobirania catalana. Carrasco va cridar “Visca Catalunya lliure; Jesús, Jesús, Jesús” just abans de caure abatut pels trets de l’escamot d’afusellament franquista. També van subratllar el triple compromís de Carrasco: amb la justícia social, amb la llibertat de Catalunya i amb el seu dret a decidir el seu futur.

Per la seva banda, Raimon Carrasco, fill de Manuel Carrasco i Formiguera, va mostrar el seu convenciment que finalment “la sang dels màrtirs donarà els seus fruïts”.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies