Tres ferits en un incendi d’una barbacoa il·legal a l’interior de l’Estadi Municipal
T

26 d'abril de 2018

Un incendi en una barbacoa va causar diumenge al migdia tres ferits de diversa consideració a l’interior de l’Estadi Municipal d’Igualada, després de disputar-se el Cros del col·legi Emili Vallès. Un dels ferits és una noia a la que, al cremar-se la seva samarreta i intentar treure-se-la, va cremar-se la cara i els cabells, i va ser traslladada a la Unitat de Cremats de l’Hospital de la Vall d’Hebrón.

Els fets, apunten alguns testimonis, van produïr-se poc després de la una del migdia. Un grup de pares i els seus fills estaven preparant una barbacoa i, per encendre-la més ràpid, es va utilitzar un gel especial per accelerar la combustió, però la barbacoa es va incendiar. El foc va arribar a tres persones, una d’elles menor d’edat. Els ferits van ser traslladats primer a l’Hospital d’Igualada.

Segons algunes fonts consultades per La Veu, no és la primera vegada que es fan barbacoes a l’interior de l’Estadi Municipal.

L’AMPA i la direcció de l’escola Emili Vallès han fet saber que l’organització de l’esmentada barbacoa era aliena al centre escolar i als impulsors del cros escolar. L’Ajuntament ha obert un expedient per conèixer qui va autoritzar -si és que va fer-ho- la celebració d’una barbacoa dins d’un recinte municipal.

Estrictament prohibit

La Generalitat prohibeix encendre foc entre el 15 de març, i fins al 15 d’octubre. Aquesta prohibició té com a objectiu prevenir els incendis forestals i estableix que no es pot encendre foc, sigui quina en sigui la finalitat, en els terrenys forestals i en la franja de 500 metres que els envolta.

Aquest és el cas, sobradament, de l’Estadi Atlètic, a banda del fet que es tracta d’una instal.lació municipal, que no es pot destinar a utilització privada.

Jordi Puiggròs

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta