Tres dies de Festa Major a Conill amb el ConillFest

28 de juliol de 2023

Torna la proposta renovada de la Festa Major amb el format d’èxit ConillFest de l’any passat. Una Festa Major on els veïns/es van gaudir de dos dies de gresca i companyia, i sobretot fent poble. Aquest any comencem amb més canvis, divendres farem un sopar d’entrepà per compartir estones de riures amb amics, recordant vells temps. Us animem a totes/s a gaudir de tres dies de festa i xerinola. Us esperem els dies 28, 29 i 30 de Juliol a Conill.

Conill, una Festa Major que continua innovant

Enguany i amb voluntat de seguir millorant aquesta nova convocatòria que es va iniciar l’any passat, la comissió de festes s’ha engrescat a afegir un dia més a la Festa Major recuperant el teatre, el “teiatro”, com li diuen popularment aquí, fet pels mateixos veïns, una pràctica que abans era molt habitual i hem volgut recuperar una obra que van fer l’any 1987. Us sorprendrà.

Com sempre el dissabte a la tarda les activitats van dirigides als més petits i jovenalla, amb la clàssica festa d’escuma, però amb una novetat, un Futbolí Humà per acabar amb la tradicional xocolatada.

La vertadera ConillFest, però, s’iniciarà a 2/4 de 9 amb una bona batukada a càrrec del grup igualadí PROTONS i simultàniament, en un altre dels bells racons de Conill, podrem sopar de Food Truck i amb els tastets dels Folls de Calaf. És un bon moment per xerrar, retrobar-se, recordar tot fent un mos sobre bales de palla i a la fresca.

Lasta Sanco, un grup que ens sorprendrà

Seguidament el plat fort, un concert a càrrec de Lasta Sanco, un grup que ens farà gaudir de tot un seguit de paisatges sonors des de ritmes africans al rock, al hip-hop o disco, i que no ens deixaran estar quiets, els seus son t’empenyen a moure’t. Ells mateixos expliquen que Lasta Sanco, en Esperanto, significa “Última oportunitat”, un projecte que busca transmetre i sentir la música des de la interculturalitat sense barreres ni fronteres des del respecte entre pobles tal i com busca l’Esperanto, la llengua universal. Lasta Sanco han aconseguit transmetre la seva visió de la vida amb un estil propi, on els sintetitzadors i l’electrònica més ben treballada es mesclen amb els sons africans que els caracteritzen. La barreja de català, castellà anglès i lingala no sorprèn quan t’endinses en l’univers dels Lasta Sanco. Acabarem la nit amb la musica del DJ Salmó Fumat.

El diumenge segueix la festa, missa, repic de campanes, petanca i per aquells que els hi agrada ballar, un taller de Lindy Hop (swing) i vermut popular. Després del dinar de germanor i de gaudir del tradicional bingo musical, tancarem la tarda i la festa Major d’enguany escoltant i ballant amb els MAK’NTE, dues famílies de pobles veïns que fan versions de pop, rock i tecno. Hi haurà barra.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que els partits polítics arribaran a un acord per formar govern o es repetiran eleccions?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta