23.2 C
Igualada
Divendres, juliol 1, 2022

Tres camions de Creu Roja surten de Tous cap a Ucraïna amb ajuda humanitària

La Creu Roja prepara un enviament d’ajuda humanitària des del centre de Sant Martí de Tous. Des d’aquí, aquest dimarts sortiran tres camions carregats amb articles de primera necessitat per a més d’11.000 persones. Segons ha explicat el coordinador de Creu Roja a Catalunya, Enric Morist, és material “molt especialitzat com kits de cuina, mantes i tendals que repel·leixen l’aigua i són ignífugs”. Aquest material se suma al de 12 camions més provinents d’altres punts de l’Estat i s’envia a Hongria, on la Federació Internacional de Societats de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja (FICR) hi té un ‘hub’ humanitari. Des d’allà, es distribuirà als països afectats per la crisi (Ucraïna, Polònia, Romania, Moldàvia, Rússia i Eslovàquia).

En concert, els tres camions que surten de l’Anoia transporten 1.913 kits de cuina familiar per a cinc persones, 1.600 mantes i 5.000 tendals de plàstic per aïllar de la pluja i el fred. Tot és material especialitzat, que Creu Roja utilitza en altres conflictes i que, per tant, sap com funciona. Aquest és el tercer enviament humanitari que fa la Creu Roja de l’Estat a la zona des de divendres passat. En total, la Creu Roja haurà enviat més de 5.000 kits de cuina, prop de 10.000 mantes i 16.000 tendals plàstics per aïllar de la pluja i el fred.

Foto: ACN

Els tres camions se sumen a 12 camions han sortit des d’altres punts de l’estat espanyol (Madrid, Illes Canàries, Comunitat Valenciana). En total, per tant, són 15 camions que aniran directament a Hongria, des d’on el material s’enviarà als països afectats pel conflicte.

A més d’aquesta ajuda en espècie, la Creu Roja ha enviat 25.000 euros del Fons d’Emergències a Ucraïna, i està col·laborant amb la Creu Roja danesa en la resposta a les persones afectades a la regió sud-oest d’Ucraïna i a la frontera amb Romania (distribucions d’articles bàsics de primera necessitat i atenció psicosocial). També ha activat el programa de restabliment de contacte per ajudar a localitzar familiars amb qui s’hagi perdut el contacte arran del conflicte.

Aquest és el primer enviament internacional d’ajuda humanitària que surt des de Sant Martí de Tous, on la Creu Roja hi té un centre humanitari que ha jugat un paper important durant la gestió de la pandèmia.

Captació de fons econòmics, la principal prioritat
El coordinador de Creu Roja a Catalunya, l’igualadí Enric Morist, ha fet una crida a la donació de fons econòmics. En aquest sentit, ha explicat que l’estratègia de l’organització és la de comprar productes allà per ajudar els mercats locals que encara resisteixen, sostenir l’economia del país i estalviar despeses en el transport. Morist ha explicat que, a diferència de la guerra dels Balcans, en aquest cas a Catalunya hi ha una comunitat d’Ucraïna molt important i, per tant, s’està mobilitzant molta gent acollint i ajudant famílies víctimes de la guerra.

El Bar el Blau d’Igualada, segueix fent recollida de productes
Per altra banda, a escala més petita, el bar el Blau, que està regentat per una família ucraïnesa, està centralitzant gran part de la recollida de productes d’Igualada. El moviment davant del bar, situat a l’Avinguda Balmes a la cantonada amb Avinguda Doctor Pasteur, és constant, amb molta gent que va a deixar material perquè es destini cap a Ucraïna. L’horari oficial de recollida és de dilluns a dissabte, entre les 3 i les 5 de la tarda. El que més necessita és alcohol, cotó fluix, gases estèrils i roba, sobretot d’abric.

Per altra banda, en una acció conjunta de la Parròquia de la Sagrada Família d’Igualada, amb la seva església sufragània de Nostra Senyora de Montserrat, l’Associació de Veïns del Barri de Montserrat i l’Associació de Veïns del districte de les Comes, s’ ha posat en marxa un punt de recollida de material d’ajuda humanitària per Ucraïna al Casal Cívic Montserrat. Es farà de dilluns a divendres, de 9 a 14h i de 15 a 21h. A la Farmàcia Esteve també hi tenen un punt de recollida.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Visitanoia, una altra proposta per promocionar el turisme

La sectorial de turisme de la Unió Empresarial de l’Anoia que aglutina i representa a les empreses del sector ha presentat la creació d’una...

La Síndica de Greuges d’Igualada va atendre 130 casos durant el 2021

La Síndica de Greuges, Rosa Maria Sánchez, ha presentat públicament la memòria de la tasca duta a terme durant l’any 2021. La presentació, s’ha...

Més de la meitat dels anoiencs no s’ha posat la tercera dosi de la covid-19

Salut ja fa mesos que administra la tercera dosi de la vacuna covid a Catalunya. La dosi de reforç busca garantir la protecció de...

L’editorial: Confiar en la vacuna

L’Anoia acumula 679 morts per covid-19 des que va iniciar-se la pandèmia, el mes de març de 2020. Una xifra preocupant, prou com perquè...

Llegendes, cançons populars, dansa i tradicions d’arreu dels Països Catalans arriben a Tous

Sant Martí de Tous es convertirà un any més en l’epicentre de les llegendes. La 13a edició del festival de Llegendes de Catalunya començarà...
Compartir