Tous s’adhereix a l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU)
T

21 de febrer de 2022

L’Ajuntament de Sant Martí de Tous ha aprovat, en la darrera Junta de Govern, adherir-se a l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU). L’entrada en aquesta entitat, permetrà a l’ajuntament beneficiar-se tant d’ajudes econòmiques com d’un assessorament tècnic i especialitzat en la matèria.

L’AMTU és una associació d’ens locals d’àmbit nacional català, que treballa per la millora de la mobilitat, del transport públic i les seves infraestructures, especialment en el transport urbà, d’arreu de Catalunya. Actualment agrupa a 128 ens locals, entre els quals ja hi ha tant la Mancomunitat de la Conca d’Òdena com el Consell Comarcal de l’Anoia, a més de 10 municipis d’aquesta comarca: Carme, Castellolí, Igualada, Jorba, La Pobla de Claramunt, Masquefa, Òdena, Piera, Vilanova del Camí i ara Sant Martí de Tous.

Una de les principals tasques de l’AMTU és donar suport tècnic i jurídic als seus associats. En aquest sentit, el director general de l’AMTU, Joan Serra, explica que “l’AMTU compta amb un departament tècnic de primer nivell especialitzat en l’elaboració de plans de millora, estudis de demanda, auditories, i també elaborem projectes d’implantació de nous serveis, i per tant, posem tota aquesta expertesa a l’abast de Sant Martí de Tous”.

Així mateix, l’alcalde de Sant Martí de Tous, David Alquézar, afirma que “aquest 2022 l’Ajuntament licitarà el concurs públic de servei de taxi, i també treballem per oferir bonificacions a diferents col·lectius, com gent gran o joves. Pertànyer a l’AMTU ens ajudarà a estudiar les millors propostes possibles avançant cap a una oferta de transport ajustada a les necessitats dels veïns i veïnes”.

Ajudes al transport públic

Gràcies al conveni que l’AMTU manté amb el Departament de Territori i Sostenibilitat i l’ATM de Barcelona, els municipis adherits i que pertanyen al sistema tarifari integrat de l’àrea de Barcelona, com és el cas de Sant Martí de Tous, reben un fons econòmic destinat a la realització de millores al transport públic. En aquest sentit, pel fet de ser associat de l’AMTU, l’Ajuntament de Sant Martí de Tous rebrà una ajuda econòmica per poder fer millores a la seva xarxa de transport.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta