Tous celebra la 25a Caminada Popular amb un recorregut que es podrà fer durant tot el cap de setmana

14 de maig de 2021

Tous celebra aquest cap de setmana, els dies 15 i 16 de maig, la 25a Caminada Popular,
enguany amb un recorregut de sortida lliure que es podrà fer durant tot el cap de setmana. La Caminada Popular, organitzada per l’Ajuntament de Tous, voluntariat i amb la col·laboració de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de Tous, s’adapta així a la situació sanitària i mantindrà marcat el recorregut durant els dos dies per tal que els veïns i veïnes el puguin fer en qualsevol moment de manera lliure, evitant aglomeracions. L’any passat la Caminada Popular es va suspendre degut a la Covid-19.

Les inscripcions estaran obertes fins avui divendres dia 14 de maig i es podran fer a l’Ajuntament o a Cal Ton. En aquesta edició, el tradicional esmorzar popular també s’adapta a la pandèmia, amb un esmorzar tipus pícnic per a cada participant que es podrà recollir a la Pastisseria La Plaça dissabte o diumenge de 9h a 13h.

La caminada és una ruta a peu pels voltants de Tous, d’uns 11 quilòmetres per camins i corriols amb un cert desnivell i d’una dificultat tècnica moderada. Tenint en compte aquestes característiques, i sota el parer de cadascú, és apte per a canalla i persones grans en bona forma i acostumades a caminar.

En el recorregut no hi haurà avituallament, és per això que cal portar l’aigua de casa en envasos reutilitzables, per tal d’evitar produir i llançar deixalles a l’entorn natural del municipi. És recomanable portar una gorra i equipament específic per caminar.

Gran part de la ruta de la caminada d’enguany corre al voltant de la superfície on es projecta part del macroparc fotovoltaic, una iniciativa de la plataforma Salvem Tous i de l’Ajuntament per posar en valor l’entorn natural del municipi que es podria veure afectat per aquesta instal·lació. Segons explica el consistori “aquest no és el model que volem per Tous, apostem per un model cooperatiu, sostenible, de proximitat i beneficiós per al territori”.

El recorregut
La sortida es farà des de la plaça de Fàtima per darrere el Sindicat, travessant la carretera amb compte, el recorregut puja la costa de la plantada fins el pla de Flix, i el voreja per baixar pel solell fins al camí de Cal Solanes i, abans d’arribar a Cal Solanes, tomba pel fondo de Riquer, i  puja pel dret fins el pla de Cal Biosca. La ruta travessa el pla fins l’olivar del coll, agafa el camí de Romagosa i baixa per sota Cal Canyo, pel camí de la Font Pollosa fins Cal Xerric, travessa la carretera, i camps a través, passa pel torrent de Flix, i pel solell del Serral fins a Tous.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que els exiliats tornaran a Catalunya sense ser detinguts?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta