Tot a punt per la Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades

69

Aquest dissabte Igualada acull la quarta edició de la Jornada Gastronòmica de Plantes Oblidades, una iniciativa única al sud d’Europa, organitzada pel Col·lectiu Eixarcolant, on les males herbes són les protagonistes. L’objectiu de la jornada és posar en valor les espècies silvestres i les varietats agrícoles tradicionals, donant-ne a conèixer el seu ús i ensenyant com poden contribuir a fomentar una alimentació saludable i una agricultura sostenible.

De 10 del matí a 8 del vespre tindran lloc les més de 90 activitats de la jornada distribuïdes entre l’Espai Cívic Centre, la plaça de l’Espai Cívic Centre, el Passeig Verdaguer, el Casal de Passeig i la plaça del Gasògen mentre que la fira de productes silvestres i varietats tradicionals estarà situada en el carrer de la Trinitat, el carrer Sant Carles i el carrer dels Esquiladors.

Entre les activitats destaquen els tasts, els tallers i les píndoles etnobotàniques, que són una de les novetats d’enguany i consisteixen en la realització de 5 tallers de curta durada en una hora i mitja. Algunes de les activitats requereixen d’inscripció prèvia ja que tenen places limitades. Per altra banda, tot i que la majoria d’activitats són gratuïtes, també n’hi ha algunes, com els tallers o el dinar, que són de pagament. Les inscripcions es poden realitzar a través de la web: www.eixarcolant.cat.

Cal posar de relleu que tota l’organització de la jornada es duu a terme de forma altruista i que aquesta no seria possible sense els més de 100 voluntaris que coordinen i gestionen totes les activitats.