«Tosca» de Puccini a l’Ateneu Cinema en directe des del Royal Opera House de Londres

24

En el marc de la programació d’òpera i dansa del Royal Opera House de Londres, l’Ateneu Cinema retransmetrà en directe el pròxim 7 de febrer a un quart de nou del vespre l’òpera de Puccini ‘Tosca’ a la gran pantalla i amb un so increïble.

Drama, passió i música fabulosa: El thriller operístic de Puccini és una de les grans experiències operístiques i des dels seus estridents acords inicials evoca un món d’inestabilitat política i d’amenaça.

Donen Ettinger dirigeix un repartiment d’estrelles encapçalat per Adrianne Pieczonka, Joseph Calleja i Gerald Finley.

La producció de Jonathan Kent per a The Royal Opera capta la perillosa turbulència política de Roma al 1800. El cap de policia, Scarpia – un dels dolents més malvats de la història de l’òpera – persegueix i tortura implacablement els enemics de l’Estat. La seva música fosca i demoníaca contrasta amb les melodies expansives dels amants idealistes, Tosca i Cavaradossi, que expressen la seva passió per mitjà d’àries sublims, com ‘Vissi d’art’ i ‘E lucevan le stelle. L’obra dramàtica de Giacomo Puccini va ser un gran èxit de públic en la seva estrena el 1900 i segueix sent una de les òperes més representades.

Aquesta atractiva producció posa en relleu el drama despiadadament intens alhora que la tensió va augmentant cap a una fatídica conclusió. La partitura meticulosament estudiada de Puccini es troba impregnada d’idèntics detalls autèntics, des de les llunyanes canonades durant el Te Deum de l’Acte I fins al repic de les campanes de les esglésies i els sons d’un escamot d’afusellament.

Repartiment:

Floria Tosca: Adrianne Pieczonka
Mario Cavaradossi: Joseph Calleja
Baron Scarpia: Gerald Finley
Spoletta: Aled Hall
Cesare Angelotti: Simon Shibambu
Sacristan: Jeremy White
Sciarrone: Jihoon Kim
Director musical: Dan Ettinger
Concertino: Sergey Levitin
Cor: Royal Opera Chorus
Orquestra: Orchestra of the Royal Opera House

Preu entrada: 18 € / Socis Ateneu: 15 €

Anticipada: 15 € / Socis Ateneu: 13 €

Entrades ja es poden comprar anticipades a la taquilla de l’Ateneu cinema i online a www.ateneucinema.cat