La Torre celebra diumenge la festa de l’Olla de Murri i de la Cassola de Vinya

39

El proper diumenge 12 de novembre, la Torre de Claramunt fa homenatge a les seves arrels amb la festa de l’Olla de Murri i de la Cassola de Vinya, àpats d’hivern dels pagesos de la zona que treballaven a les vinyes de sol a sol.

La Festa de l’Olla de Murri i de la Cassola de Vinya arriba enguany a la seva quarta edició. Es tracta d’una jornada en la que s’organitzen activitats relacionades amb les vinyes, les barraques de pedra seca, el vi, el cava i la gastronomia que caracteritzen el territori torredà.

La Festa de l’Olla de Murri i de la Cassola de Vinya es desenvolupa en el nucli de Vilanova d’Espoia, està organitzat per l’Ajuntament i compta amb la col•laboració de diferents entitats i associacions locals. També compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal de l’Anoia.

Les olles i les cassolades són el centre de la festa. Des de primera hora del matí, i amb foc de llenya, es van cuinant les receptes que després els visitants podran degustar; l’olla de Murri i la cassola de Vinya. Els ingredients que es fan servir són productes de la terra de l’època i carns dels corrals de pagès tradicionals, tot fet amb productes de proximitat.

Així, mentre les olles i les cassoles van fent la xup-xup, la festa continua a la plaça. A les 9h del matí tindrà lloc una caminada familiar que seguirà algunes de les barraques de pedra seca típiques de la zona, s’han organitzat tallers de dibuix i pintura, exhibicions de figures de fusta amb motoserra i jocs clàssics. També es comptarà amb exhibicions dels falcons i gegants de Vilanova d’Espoia.

A més, durant tot el matí es podrà gaudir d’una mostra i degustació de vins i caves, parades gastronòmiques i d’una exposició d’una completa mostra sobre les bótes i l’ofici de boter.

L’alcalde de la Torre, Jaume Riba, manifesta que és una festa jove, amb nomes 4 anys, però que des del municipi és vol seguir potenciant ja que posa en valor el nostre patrimoni, en relleu alguns dels trets més característics del municipi i tot plegat ajuda a la promoció del territori.