Torra anuncia que el Govern destinarà 1,5 milions d’euros per reactivar el comerç de la Conca d’Òdena

645

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha visitat aquest dilluns al matí Igualada i ha aprofitat per reunir-se amb els alcaldes de la Conca d’Òdena, amb agents socioeconòmics del territori i també amb representants de la direcció de l’Hospital d’Igualada.

Les trobades han servit perquè el president expliqués una sèrie de mesures que el govern aplicarà en els propers mesos a la Conca. Torra ha anunciat que la Generalitat destinarà 1,5 milions d’euros a fons perdut per tal de reactivar el comerç de la Conca. Seran ajudes directes, sense necessitat de justificar descens de facturació, i que es gestionaran a través de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena. Això sí, només es podran acollir a aquestes ajudes els comerços dels quatre municipis que van quedar confinats perimetralment, Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena.

Torra també ha anunciat que, en aquelles ajudes per als municipis que el Govern oferirà al conjunt del país, els ajuntaments de la Conca d’Òdena tindran una puntuació especial pels perjudicis que va suposar el seu confinament excepcional.

Marc Castells: “Sentim el govern del país al nostre costat”
Per la seva banda, l’alcalde d’Igualada s’ha mostrat “content i esperançat” amb les mesures que ha detallat el president Torra. I ha afegit que “sentim el govern del país al nostre costat”.

Es restringeix l’accés de la premsa local a la roda de premsa
En una roda de premsa on s’han anunciat diverses mesures que afectaven explícitament al territori, però, no s’ha permès l’accés dels mitjans locals per fer preguntes al president de la Generalitat. Només la televisió local, com a representat de la Xarxa de Televisions Locals, hi ha pogut accedir i preguntar. Una roda de premsa que s’ha fet a la sala de plens de l’Ajuntament, el mateix lloc on minuts abans s’hi havien agrupat una quinzena de representats públics i dels agents socioeconòmics de la Conca.