Un article de
Redacció

El periòdic comarcal líder de l'Anoia des del 1982.

11 d'abril de 2025

Torna l’Inicis, el vi més simbòlic de Bohigas

Un article de

Bohigas rellança l’Inicis; el vi amb més història del celler, un homenatge a les arrels més profundes del paisatge vitivinícola anoienc. Aquest vi neix d’una vinya de de la varietat de raïm Sumoll, que va ser plantada al 1921 a la finca Can Macià (Òdena), essent un autèntic testimoni del segle d’història i tradició de la família Bohigas. Amb només 400 ampolles disponibles, aquesta exclusiva producció de la verema del 2023 és molt especial en molts sentits.

La Sumoll, una varietat de raïm autòctona de la zona, es cultivava antigament conjuntament amb altres varietats com la parellada, dins la mateixa vinya. El cep està en forma de vas i té una productivitat molt minsa degut a la seva edat. Es cultiva en cultiu ecològic i el raïm es cull a mà.

Aquest raïm, en les últimes dècades, havia perdut prestigi a la zona, donant pas a les varietats més modernes com la Cabernet o la Merlot. A Bohigas s’ha recuperat una vinya antiga del 1921, una de les úniques d’aquesta varietat que no s’havia arrancat als anys 80.

L’Inicis s’elabora només en les anyades en que la climatologia ha estat òptima per afavorir la qualitat, com ha sigut, en aquest cas, la verema del 2023.

L’etiqueta d’Inicis és un homenatge a Anna Maria Bohigas, àvia de l’actual directora del celler, Maria Casanovas. Aquesta connexió amb el passat no només es reflecteix en el nom i la història, sinó també en l’aposta per preservar mètodes tradicionals de vinificació.

Una oportunitat irrepetible Amb la producció limitada a 400 ampolles, juntament amb què no s’elaborava aquest vi des del 2017, fa que l’Inicis de Bohigas sigui únic per als amants d’aquesta varietat tan genuïna.

T'ha semblat interessant? Comparteix l'article amb els teus contactes!
Comenta aquesta entrada:
Et recomanem×