9.1 C
Igualada
Divendres, 1 desembre 2023

Un article de

Torna, amb molta força, la Gran Pagesada de l’Espelt
T

Publicitat

Aquest proper dissabte 2 de setembre torna La Gran Pagesada de l’Espelt: una jornada festiva i reflexiva que convida enguany a “estar en alerta permanent”. El col·lectiu juvenil ha emès un comunicat presentant l’edició d’enguany en el que avisen que: “l’estat emergència s’ha estabilitzat i s’ha fet normalitat” i que per tant, diuen, “també l’estat d’alerta haurà de ser prorrogat”. Parlen d’una constant amenaça que, segons argumenten, pesa sobre el territori de l’Espelt i comarca: “mars de plaques solars, línies d’alta tensió, parcs eòlics… qualsevol excusa és bona” i expliquen que és per això que ells “hi seguiran sent”.

La Pagesada d’enguany torna especialment carregada. Una Cursa d’Orientació popular i un Etno-Kahoot (trivial digital sobre qüestions locals) obriran l’acte a les 6 de la tarda.

La Gran Pagesada
La Gran Pagesada

Posteriorment es donarà pas a una conversa entre Alfons Recio, geògraf i urbanista, i Jaume Xaus, alcalde d’Òdena: ‘Quan l’alerta es fa permanent: perspectives, plans i propostes en l’Òdena post-guisadista.’ Un cop finalitzat el diàleg, que serà presentat per Magalí Baulida, arribaran el 1r Torneig Internacional de Beer-Pong ‘Vila de l’Espelt’, la 4a Embitllada Popular per Equips (concurs de bitlles catalanes) i es faran danses populars.

Més tard, es farà un sopar popular a càrrec del Centre de l’Espelt i seguidament tocarà A Pressió i el grup igualadí Xillona. Tancaran la nit PDeCat Dissolució, PD Gambes i PD Banana Monkkey.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies