Els títols oficials dels nivells d’anglès

70

Segur que sovint haureu sentit a parlar dels exàmens oficials d’anglès, oi? Sabeu quins són, què signifiquen i perquè serveixen? Us en faré un resum. Existeix un acord a nivell europeu que se’n diu Common European Framework of Reference (CEFR)ELISABET SEUBA - La veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat que és una manera d’etiquetar el nivell que té cada persona de l’anglès, de forma que vagis a on vagis d’Europa tothom sabrà quin nivell tens, i per tant és una eina molt útil, molt bona pels empresaris per escollir els candidats més preparats i per un mateix per poder trobar feina, sigui a on sigui. Molta gent ha sentit a parlar dels Exàmens oficials de Cambridge, bé apart d’aquests, existeixen altres exàmens, com els de Trinity College o el TOEFL, que és un examen obligatori per anar a estudiar a qualsevol universitat americana.

En general els exàmens són reptes positius. És com un corredor que li agrada participar en curses, si vol fer una bon marca és necessari seguir un entrenament específic enfocat a la preparació d’aquella cursa que un mateix s’ha posat com a fita, i s’ha d’entrenar seguint el programa preestablert, això motiva i ajuda, és una “deadline”, una data i una fita a aconseguir.

Els exàmens són el mateix, una fita a aconseguir, un objectiu, i alhora serveixen pel propi futur perquè tenir fites concretes a on arribar ajuda a estudiar amb ganes. El resultat no només queda plasmat en un paper o un currículum sinó que és una realitat, i això es el més important , el nivell que s’acaba aconseguint. Hi ha moltes persones que no necessiten aquests títols ni exàmens i volen estudiar anglès perquè els agrada, i saben lo important que és, i ho trobo molt bé, però sempre és bo tenir reptes i fites. Ara, amb el Pla Bolonya i plans d’estudis actuals és absolutament indispensable tenir el B2/First Certificate, que equival a un nivell upper.intermediate amb el qual es pot tenir una conversa fluïda en anglès. Si no tens aquest nivell, no pots acabar la teva carrera universitària, sigui la que sigui. És indispensable per obtenir la titulació de la teva universitat. A la nostra escola presentem als alumnes, i en les últimes edicions hem aconseguit el 100% d’aprovats. Això es una gran satisfacció, no només per ells mateixos i pels pares sinó també per nosaltres, a més d’una gran tranquil·litat pels alumnes perquè saben que amb un B2/FCE tindran més portes obertes pel seu futur professional.

 

Elisabet Seuba