Cuida’t: Tips per unes festes lleugeres
C

27 de desembre de 2017
Ivet Pons - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat
Ivet Pons.

Falten ja molts poquets dies per Cap D’Any i Reis. Aquests dies i totes les altres celebracions en aquestes dates vénen acompanyades d’un pensament molt compartit…

Ja arriben els excessos, segur que penseu en aquests dies, després em tocarà posar-me a dieta o anar al gimnàs.

 

Aquest pensament ens condiciona i ja ens enfrontem als àpats amb la sensació que no es poden gaudir si no fem algun excés. I clarament en aquest post, anem a explicar els millors consells per gaudir dels menjars, sense que per això, no puguis gaudir de les trobades i les famílies.

– Quan tingueu previst menjar o sopar, feu les ingestes prèvies, amb normalitat. No et saltis ni l’esmorzar ni el sopar per no arribar al compromís amb molta fam.

– Si has menjat en abundància, al cap d’unes hores pren aigua carbonatada que ajudarà a digerir bé els aliments, menja fruites com la pinya, el kiwi o la papaia. Feu el següent com àpat evitant els greixos i en una porció adequada i lleugera.

– Recorda durant els menjars mastegar a consciència tots els aliments. El cervell necessita temps per enviar el missatge de sacietat i si ho fem ràpid, aquest missatge no arriba correctament.

– Evita o pren amb moderació l’alcohol. Ens aporta calories buides de nutrients i ens pot arribar a engreixar gairebé en igual mesura que els greixos o els sucres.

– No oblideu les rutines d’exercici diari. Procura sortir a córrer pel matí per començar el dia activant la circulació i el metabolisme, aconseguint que no es dipositen les greixos als llocs menys desitjats. A la tarda, surt a caminar.

– Encara que els dolços de les Festes estaran en tot moment presents: el torró, els polvorons, els tortell de Reis, els postres amb alt contingut en sucre, es tracta de trobar les alternatives més saludables en els productes bio que utilitzen greixos menys saturades i amb major valor nutritiu. Cal pensar que en moltes ocasions quan arriba el torn dels dolços ja no tenim realment gana i mengem per menjar sense que el nostre cos ens ho sol·liciti. Per tant, cal menjar i gaudir però amb moderació.

Que passeu unes magnífiques Festes!

Yvette Pons

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Et semblaria bé fer el debat electoral a la Catalunya Nord?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta