La tèxtil Carlomagno tanca i deixa al carrer els últims 26 treballadors que quedaven a la fàbrica

182

carlomL’empresa tèxtil Carlomagno SA ha presentat davant el departament de Treball de la Generalitat un expedient de tancament, que suposa l’acomiadament dels darrers 26 treballadors que queden a la fàbrica. El personal va mantenir ahir al matí una primera reunió amb els seus representants per tal de decidir les accions a emprendre en el futur immediat. L’expedient comporta també, de moment, la presentació d’un preconcurs de creditors, amb un deute declarat, segons algunes fonts consultades, de prop de tres milions d’euros. Els treballadors, neguitosos, han explicat que “ens han deixat tirats, després de set anys d’endarreriments i problemes. Fa dos mesos que no cobrem. No hi ha dret”.

Els treballadors han posat el cas en mans del Col.lectiu Ronda. L’advocada Sandra Zaonero ha explicat a La Veu que “el proper dilluns tindrem una nova trobada i es decidirà quin tipus de mobilitzacions s’inicien. De moment no coneixem més detalls per part de la direcció”.

Fundada el 1945

auCarlomagno, ubicada al carrer Santa Paula -al costat del Xipreret- va ser fundada el 1945 per Pedro Pujol, i es dedica a la fabricació de mitjons i mitges. Segons s’explica a la seva pròpia pàgina a Internet “la col·lecció cobreix totes les edats: nounats, nadons, nens, dones i homes, així com tot tipus de patrons, sent una de les col·leccions més àmplies en mitjons. De les més especials i úniques”.

La fàbrica d’Igualada és un edifici de 9.000 metres quadrats, on es troba la producció, control de qualitat, magatzem, logística i atenció al client.

L’any passat ja es va patir una situació dramàtica

A finals d’abril de l’any passat, l’empresa va comunicar la decisió de presentar un expedient de regulació d’ocupació que afectaria la meitat de la plantilla. Al final, però, va decidir reduir l’afectació i enlloc dels 16 acomiadaments inicialment previstos, la plantilla i l’empresa van acordar que les extincions es limitessin a 10 acomiadaments i aconseguir, d’aquesta forma, que es continués fabricant a Igualada part de la producció.

La companyia afirmava llavors que la dramàtica decisió de presentar un ERE s’havia pres per l’elevat cost de produir a Igualada i una disminució en la xifra de negocis. La plantilla de Carlomagno té una edat mitjana de 52 anys i la majoria de treballadors superen els 30 anys d’antiguitat.

Jordi Puiggròs