Tesla s’hauria plantejat construir la primera fàbrica europea a l’Anoia, però finalment anirà a Alemanya

590

A finals de novembre la companyia nord-americana de vehicles elèctrics Tesla anunciava que tenia previst obrir la seva primera planta europea a Berlín. Segons va explicar el seu fundador, Elon Musk, es preveu que aquesta planta estigui llesta l’any 2021 i que fabriqui 150.000 cotxes a l’any.

Ara bé, segons explica el diari El País, aquesta fàbrica que finalment anirà a Berlín es podria haver construït a l’Anoia. Segons explica el diari, l’empresa d’Elon Musk hauria considerat terrenys de la comarca per construir-hi la planta, i hauria tingut diverses converses amb les administracions catalana i espanyola. Unes converses que es van portar amb molta discreció i que, de moment, i segons el diari espanyol, ningú confirma.

Segons El País, l’elecció de l’Anoia s’hauria basat en la imatge consolidada de Barcelona com una ciutat moderna i la possibilitat de la Generalitat d’oferir uns terrenys ben comunicats i propietat de l’Incasòl. Tot i que tampoc ningú ho confirma, sembla que aquests terrenys haurien pogut ser els de Can Morera.

Una possibilitat que finalment s’ha acabat esvaint després que Tesla confirmés, fa unes setmanes, que escollia Alemanya per construir-hi la seva primera fàbrica europea.