Tècnica d’organització personal: GTD

43

Cesc Alcaraz
Economista. Soci-director FeedBackGround

Molts haureu sentit parlar de la tècnica GTD (Getting Thinks Done d’en David Allen) i potser molts de vosaltres n’he llegit el llibre, però com sempre, cal traduir els conceptes explicats en accions concretes i en aquest post m’agradaria donar-vos algunes pistes de com començar a utilitzar la tècnica de forma clara i simple.

Aquestes són les passes que cal seguir per assegurar que obtenim bons resultats amb aquesta tècnica d’organització personal:

1. C-A-P-T-U-R-A, tots els compromisos de la teva vida en una llista de forma visible. No és el mateix dir que tens “moltes coses a fer” que una llista clara i concreta de projectes o tasques a realitzar.
El primer cop, no jutgis i no filtris. Ja ho faràs més tard. Algun dels llocs on cercar els teus projectes poden ser: A la teva ment, entorn físic i digital, calendari, agenda, processos o procediments, entorn creatiu o relacionat amb el desenvolupament de competències.

2. A-C-L-A-R-E-I-X, molt bé en què consisteix cada compromís, els resultats esperats i la següent acció necessària. A partir d’aquí, elimina tot allò que no t’interessi fer ara, passa alguns projectes a una carpeta d’ ”algun dia”, fusiona projectes o delega’n d’altres.

3. O-R-G-A-N-I-T-Z-A, un cop identificats els objectius de cada projecte, ves passant de la llista inicial a la teva llista definitiva de projectes individuals. Redefineix els títols dels projectes finals usant verbs com: definir, aclarir, revisar, configurar, publicar, resoldre…Un projecte comença un dia i te data de finalització amb un objectiu “tangible” molt clar. Tot el que no està en aquesta definició, són operacions continuades i no projectes.

4. R-E-C-O-N-S-I-D-E-R-A, revisa les llistes GTD setmanalment. Segons en David Allen, aquesta és la clau mestra de la tècnica.

5. E-X-E-C-U-T-A, recupera el control i sigues més productiu. Amb una llista clara de projectes a executar, GTD aconsegueix que l’estrès i els obstacles que es produeixen durant la realització dels projectes generin nous projectes enlloc d’emocions.

Per a més informació, us podeu comprar el llibre. Ens posem en marxa?