14.4 C
Igualada
Dijous, abril 15, 2021

Tècnica d’organització personal: GTD

Cesc Alcaraz
Economista. Soci-director FeedBackGround

Molts haureu sentit parlar de la tècnica GTD (Getting Thinks Done d’en David Allen) i potser molts de vosaltres n’he llegit el llibre, però com sempre, cal traduir els conceptes explicats en accions concretes i en aquest post m’agradaria donar-vos algunes pistes de com començar a utilitzar la tècnica de forma clara i simple.

Aquestes són les passes que cal seguir per assegurar que obtenim bons resultats amb aquesta tècnica d’organització personal:

1. C-A-P-T-U-R-A, tots els compromisos de la teva vida en una llista de forma visible. No és el mateix dir que tens “moltes coses a fer” que una llista clara i concreta de projectes o tasques a realitzar.
El primer cop, no jutgis i no filtris. Ja ho faràs més tard. Algun dels llocs on cercar els teus projectes poden ser: A la teva ment, entorn físic i digital, calendari, agenda, processos o procediments, entorn creatiu o relacionat amb el desenvolupament de competències.

2. A-C-L-A-R-E-I-X, molt bé en què consisteix cada compromís, els resultats esperats i la següent acció necessària. A partir d’aquí, elimina tot allò que no t’interessi fer ara, passa alguns projectes a una carpeta d’ ”algun dia”, fusiona projectes o delega’n d’altres.

3. O-R-G-A-N-I-T-Z-A, un cop identificats els objectius de cada projecte, ves passant de la llista inicial a la teva llista definitiva de projectes individuals. Redefineix els títols dels projectes finals usant verbs com: definir, aclarir, revisar, configurar, publicar, resoldre…Un projecte comença un dia i te data de finalització amb un objectiu “tangible” molt clar. Tot el que no està en aquesta definició, són operacions continuades i no projectes.

4. R-E-C-O-N-S-I-D-E-R-A, revisa les llistes GTD setmanalment. Segons en David Allen, aquesta és la clau mestra de la tècnica.

5. E-X-E-C-U-T-A, recupera el control i sigues més productiu. Amb una llista clara de projectes a executar, GTD aconsegueix que l’estrès i els obstacles que es produeixen durant la realització dels projectes generin nous projectes enlloc d’emocions.

Per a més informació, us podeu comprar el llibre. Ens posem en marxa?

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

L’Ajuntament de Capellades i Canigat segueixen col·laborant

Des de principis de setembre, Canigat i el consistori capelladí treballen conjuntament en la gestió de les colònies de gats del carrer. Seguint el...

Òdena s’integra a Anoia Turisme per sumar esforços en promoció

El Consell Comarcal de l'Anoia, dins l'estratègia de promoció turística de la comarca, ha creat l'ens Anoia Turisme per abordar el turisme des d'una...

L’Hospital de dia Sant Jordi aplica la realitat virtual en la neurorehabilitació

L’Hospital de dia Sant Jordi, centre gestionat pel Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI), està aplicant les noves tecnologies de realitat virtual com a nou mètode...

Dilluns entra en funcionament la càmera de control de trànsit de la rambla Sant Isidre

L’Ajuntament d’Igualada activarà el pròxim dilluns 19 d’abril la càmera de control del trànsit de la rambla Sant Isidre. La càmera està situada a...

La Generalitat “prem l’accelerador” per declarar Bé d’Interès Nacional el Cementiri Nou

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha exposat que la Generalitat "ha premut l'accelerador" per declarar el Cementiri Nou d'Igualada com un Bé Cultural...
Compartir