Teatre Nu porta la música de Telemann diumenge a l’Ateneu amb ‘D’un Quixot’

38

Després de presentar Maure el Dinosaure al Teatre de l’Aurora, el Teatre Nu arriba al Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada amb el seu espectacle D’Un Quixot. Un joc amb cinc músics que fan d’actors i un actor que s’apassiona per la música. Un divertiment amb el Quixot com a eix central i com a únic protagonista. Una nova experiència que permet acostar-se a l’obra de Cervantes i a la suggerent música de Georg Phillipp Telemann. L’espectacle és interpretat per l’actor Francesc Mas i els músics Toni Cabanes, Narcís Moltó, Quim Giménez, David Murgadas i Jordi Maria Macaya. L’escenografia és d’Arian Morera i la direcció escènica de Víctor Borràs.

L’espectacle, de música barroca per a orquestra de cambra, tindrà lloc aquest diumenge, 22 de gener, a les 19h. Les entrades es poden comprar al Punt de Difusió Cultural i Turística d’Igualada (c/ Garcia Fossas, 2) de dimarts a divendres de 19 a 21h, el dissabte d’11 a 14h i, des d’una hora abans de la funció, a la taquilla del Passatge Vives. Les entrades, que també es poden adquirir a www.ticketea.com, tenen un preu de 12 i 15 euros, amb descomptes per a diversos col·lectius.

La música de Telemann

D’Un Quixot és una obra que uneix la música i el teatre i que troba en la figura del Quixot, l’element central per explicar la història d’un personatge apassionat per l’art, la música i el teatre. L’espectacle juga amb el text de Cervantes, la música de Telemann i les diferents formes de cultura popular que, d’una manera o altra, apareixen en l’obra de Cervantes.

L’obra, interpretada per un quartet de corda, un guitarra i un actor, juga amb diferents elements del Quixot, seguint l’estructura de la suite burlesca de Telemann, però integrant múltiples referents populars de la novel·la de Cervantes. Un actor, un personatge quixotesc, amb aspiracions i deliris de grandesa, es troba amb cinc músics, cinc homes pràctics, músics d’escola, que donen classes quan poden i que passen el barret al metro. Els cinc músics són convocats per executar la suite burlesa de Telemann en una gran funció musical. Però la gran funció només apareix a ulls de l’actor, que dins la pell de Quixot, porta el muntatge vers camins inesperats. D’un Quixot és, ja des del títol, la història d’un altre Quixot. Però aquest viatjarà de la paraula a la música per explicar les penes i els deliris d’un Quixot sobre el Quixot, d’un Quixot dins el Quixot, d’una obra dins una altra i dins de moltes, una barreja d’estils, un diàleg d’imatges, un joc de miralls, música culta sobre el món popular i música popular sobre una de les obres més importants de la cultura universal.