Socialistes d’Igualada acusa Castells de “falta de previsió” pels barracons del Badia i Margarit

44

L’Institut Antoni Badia i Margarit d’Igualada, ubicat al costat de les antigues piscines del Recasens, ha començat el curs escolar en barracons. El centre es converteix en el primer centre educatiu de la història de la ciutat que ha de fer classes dins de barracons. Davant aquesta situació, Socialistes d’Igualada culpa el govern de Marc Castells per la seva “nul·la pevisió” i afirma que “això és conseqüència d’una manca de planificació”.

El grup socialista recorda que al 2011 el govern de CiU-ERC a Igualada i el govern de CiU a la Generalitat van eliminar el projecte que l’Entesa per Igualada havia deixat a punt per construir un nou institut a la ciutat davant l’augment de demanda de classes de secundària que les dades ja anticipaven. Quan Marc Castells i Artur Mas van retallar el projecte, el PSC ja va alertar que es pagarien les conseqüències i que el projecte era necessari per les necessitats futures de la ciutat.

Passats sis anys, els Socialistes recorden que el temps els ha acabat donant la raó i que la “manca de previsió” i la “nul·la capacitat” del PDECat per anticipar-se, ha fet que l’Institut Badia i Margarit hagi de fer classes en barracons mentre es construeixen noves aules. Per això demanen explicacions a l’alcalde de la ciutat i que justifiqui perquè en el seu moment va aturar el projecte que hagués impedit arribar a aquest 2017 en aquesta situació. Consideren que Marc Castells “deu explicacions a la comunitat educativa i a les famílies del perquè la seva manca de planificació ara fa estar-los en la situació en la qual es troben”.

El grup socialista recorda que el projecte original va ser firmat a l’octubre del 2010 per l’alcalde Jordi Aymamí i l’aleshores conseller d’Educació Ernest Maragall amb un acte al Saló de Sesssions de l’Ajuntament. L’acord preveia que les noves aules de l’institut fóssin una realitat pel curs 2013-2014 i que, a més, fos un “institut-escola”, cosa que permetia donar una nova potència a l’Escola Gabriel Castellà, ja que un i altre centre es retroalimentaven amb un projecte educatiu pioner a la ciutat i amb una aposta per l’escola pública.

El PSC lamenta que Castells, des de l’Ajuntament, i Mas, des de la Generalitat, “guardéssin el projecte al calaix i l’hagin tret ara a corre-cuita amb la nefasta conseqüència d’haver de tenir barracons per primera vegada a la història en un centre públic d’Igualada”. Ho consideren “inadmissible” i recorden que “un bon alcalde és aquell que s’anticipa als problemes com va fer Jordi Aymamí i no aquell que reacciona quan el problema ja és a sobre, com ha fet Marc Castells”.