S’obre la venda d’abonaments pel Teatre Municipal de l’Ateneu, que aixeca el teló
S

2 de setembre de 2016

Aquesta temporada, el Teatre municipal l’Ateneu d’Igualada oferirà una quinzena de propostes escèniques de gran qualitat per a tots els públics, fruit de l’esforç conjunt de l’Ajuntament d’Igualada, l’Ateneu Igualadí i el grup La Xarxa d’Igualada.

ateneu_igualadaEl 17 de setembre aixecarà el teló amb un malabarisme acrobàtic de música i emocions. The funamviolistas va obtenir el Premi Max al millor espectacle revelació el 2013. Les tres integrants de la companyia fusionen sobre l’escenari música clàssica i d’altres gèneres amb dansa, cant, humor i teatre gestual per a explicar una història d’amistat i de superació després d’haver perdut la feina. L’espectacle va guanyar també el Premi Talent Madrid 2013 al millor espectacle musical i el Premi al Millor Espectacle de Sala a la 16a Feria de Castilla y León, entre altres.

La màgia arribarà amb Lari Poppins del Mag Lari, el 25 de setembre, en una iniciativa de La Xarxa d’Igualada. Màgia, música i, sobretot, molt d’humor, són els principals ingredients. Un xou per a tots els públics, on petits i grans gaudeixen d’aquesta enginyosa i alhora divertida posada en escena, que reivindica l’essència de la màgia, amb trucs clàssics que posen de manifest les grans habilitats tècniques de l’artista i números amb grans aparells, inspirats en espectacles de gran format de Las Vegas.

Coincidint amb el quatre-cents aniversari de la mort de William Shakespeare arribarà també el Hamlet del Teatro Clásico de Sevilla, que acaba de ser guardonat amb vuit premis Lorca del teatre andalús i que es podrà veure l’1 d’octubre. L’etern dilema del seu ser o no ser arriba amb un espectacle clàssic per a un espectador modern.

Un altre dels èxits teatrals de la temporada serà El test de Jordi Vallejo, que es representarà el 22 d’octubre. La pregunta de la sinopsi és coneguda: “vols un xec amb 100.000 euros ara mateix o un milió d’euros d’aquí a deu anys?”

De la seva banda, Lloll Bertran tornarà a l’Ateneu acompanyada de quatre de les millors actrius còmiques de Catalunya, per presentar El florido pensil – nenes, el 30 d’octubre. És la història del dia a dia de cinc noies sotmeses a l’absurda i il·lògica brutalitat del sistema educatiu que va dominar l’Espanya de la postguerra.

El calafí Josep Maria Mestres dirigeix un increïble Joan Pera a la comèdia L’avar de Molière, que es podrà veure el 12 de novembre. La versió de Sergi Belbel manté l’obra a l’època, amb vestits, enagos, cotilles i pentinats clàssics. “Fer-la contemporània era forçat, perquè comprometia la versemblança de la història” afirma Belbel.

El 3 de desembre la música clàssica serà protagonista, combinada amb teatre i molt d’humor, amb el Concerto a tempo d’umore de l’Orquestra de Cambra de l’Empordà. Un concert teatral dirigit per Jordi Purtí aclamat pel seu espectacle Operetta. Un concert teatral que recorre les peces més conegudes dels autors de música clàssica convertit en teatre gestual i situacions realment inversemblants.

Vetllades de Músiques de Butxaca

Músiques de Butxaca és la programació de l’Ateneu Igualadí que cada primer divendres de mes apropa noves veus. Aquesta tardor, Marion Harper presentarà el seu primer disc Cotton Candy el dia 7 d’octubre. El cantant i guitarrista barceloní Andreu Martínez presenta el seu nou disc, Side by Side, acompanyat de tota l’AM Band i combinant temes nous i clàssics amb el seu estil habitual pop, rock i blues, amb pinzellades de jazz progressiu que es barregen amb sofisticació i personalitat pròpia. Serà el 4 de desembre. Finalment, el cantant i compositor menorquí Guiem Soldevila, acompanyat pel violoncel d’Edmond Bosch i la guitarra acústica de Miquel Casals, presentarà les cançons del seu disc Amoramort el dia 2 de desembre.

Programació infantil i familiar

La Xarxa d’Igualada apostarà novament per un conjunt d’espectacles de qualitat, a més de l’esmentat Lari Poppins, Samfaina de Colors proposa Els tres porquets es caguen de por, el dia 9 d’octubre; un conte per parlar de les pors infantils que Xavi Múrcia i Mirna Vilasís explicaran amb música. Zum Zum Teatre demostrarà que l’amistat és un bon remei contra la por amb La nena que vivia en una caixa de sabates, que es representarà el dia 22 d’octubre, a les 18h. Addaura serà a l’Ateneu el 6 de novembre amb el seu espectacle Mobilus, una obra que s’inspira en l’artista americà Alexander Calder i que incorpora la fusió de la dansa amb altres disciplines escèniques com els titelles, les ombres, el teatre i la màgia.

El 20 de novembre Xip Xap presenta una versió diferent d’El vestit nou de l’emperador: Un nou vestit nou, plena de cançons i bon humor i protagonitzada pels treballadors d’una botiga de vestes i fils. La temporada finalitzarà el 4 de desembre amb 7 ratolins de la Companyia Petit Bonhom, en què un temporer rodamón, acompanyat de la seva guitarra, explica el conte d’uns ratolins que els ha arribat el moment de marxar de casa i trobar un nou lloc on viure.

Venda d’abonaments i entrades

Els abonaments, al preu de 50 euros, inclouen cinc espectacles i es podran adquirir a partir del proper dimecres, 7 de setembre, al Punt de Difusió Cultural i Turística (c/ Garcia Fossas, 2) de dimarts a divendres, de 19 a 21h, i dissabtes i diumenges, d’11 a 14h i de 18 a 21h. La venda general d’entrades, al mateix punt, s’obrirà l’11 de setembre i, a partir de l’endemà, dia 12, estaran disponibles al portal www.ticketea.com.

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?