7.6 C
Igualada
Divendres, abril 16, 2021

S’obre el procés participatiu per Igualada, Capital de la Cultura Catalana 2022

Dimarts va tenir lloc la sessió informativa del procés participatiu “Igualada Capital de la Cultura Catalana” a través del canal de YouTube de l’Ajuntament. Hi han intervingut l’alcalde, Marc Castells, el regidor de Promoció Cultural, Pere Camps; Coia Poblet, responsable del Gabinet Ceres, que és l’empresa que gestiona la votació, i Jep Rabell, cap del servei de cultura de l’Ajuntament d’Igualada. En aquesta sessió s’han explicat les bases de participació del procés, les fases d’actuació i el calendari a seguir. Finalment s’ha obert un torn de preguntes a través del xat del canal.
Igualada Capital de la Cultura Catalana és una fita col·lectiva de ciutat que compta amb l’impuls de l’Ajuntament i fa protagonistes a les entitats i empreses culturals, juntament amb la ciutadania i agents socials.

El procés participatiu
Amb l’objectiu doncs, d’oferir una programació cultural el màxim d’oberta possible, s’obre un procés participatiu ciutadà en què entitats i empreses culturals podran presentar propostes d’activitats que conformaran la programació cultural especial de la capitalitat i en què serà la ciutadania la que decideixi quins actes i activitats es duran a terme. L’Ajuntament destina una partida de 75.000 € per cobrir les despeses dels projectes seleccionats.
Per tirar endavant amb el procés participatiu es compta amb el suport i l’assessorament del Gabinet Ceres, experts en processos de participació ciutadana. Són els responsables de l’estructura funcional del procés de participació i del sistema de vot online.
El procés participatiu s’estructura amb les següents fases d’actuació: difusió inicial (març), presentació de propostes (abril), valoració tècnica de les propostes (maig i juny), votació (del 28 de juny a l’11 de juliol) i retorn (juliol).

 

Presentació de propostes
De l’1 al 30 d’abril es podran presentar les propostes culturals a través de l’aplicatiu del web www.igualadaccc2022.cat.
Podran presentar propostes les entitats i empreses culturals que tinguin el domicili social o fiscal a Igualada i només podran presentar una sola proposta. Com a requisits generals també hi figura que l’acte proposat no pot generar beneficis i no pot ser un acte ja previst per l’Ajuntament en la seva agenda cultural. A la pàgina web es poden consultar les bases, amb tota la informació detallada.
Els projectes presentats han de tenir un cost inferior a 15.000 €, la proposta ha d’incloure un pressupost amb les partides convenientment valorades i ha de ser viable a nivell jurídic, econòmic i tècnic.

 

Valoració tècnica de les propostes, votacions i retorn
Una comissió tècnica especialitzada validarà les propostes presentades. Aquesta comissió tècnica estarà formada per personal tècnic del departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament. Si és necessari, també hi intervindran altre personal tècnic municipal.
Un cop acabada la fase de validació tècnica tindran lloc les votacions. Tots els ciutadans majors de setze anys podran votar aquelles propostes que es duran a terme el 2022. Es podrà votar a través del web www.igualadaccc2022.cat amb identificació prèvia o, bé presencialment a la Sala d’Exposicions Municipal i al vestíbul de l’Ajuntament d’Igualada. Cada persona haurà de votar obligatòriament tres projectes.
A la fase de retorn es farà una sessió informativa adreçada a tots els ciutadans i a les entitats i empreses que han participat en què es donaran a conèixer els resultats del procés participatiu.
La sessió ha estat seguida en directe per una vuitantena d’espectadors i ha quedat enregistrada al canal de YouTube de l’Ajuntament on es pot visualitzar. A més, es posa a disposició de totes les persones interessades un correu per a fer consultes i resoldre dubtes: contacte@igualadaccc2022.cat. Tota la informació referent al procés participatiu i les bases de participació es poden trobar al web www.igualadaccc2022.cat.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Barraques GO! lliura el premi del vol en globus sortejat entre tots els participants

Barraques GO! ha lliurat aquest mes de març el premi d’un vol en globus per a 4 persones sortejat entre els participants de l’edició...

Ajuts extraordinaris per a preservar els edificis del nucli antic de Piera

Amb la voluntat d’incentivar la preservació dels edificis del casc antic i millorar-ne l’accessibilitat, l’Ajuntament ha aprovat les bases per a la concessió d’ajuts...

“Els polítics haurien de donar un cop de puny damunt la taula i dir prou a tantes plataformes del “No pel No”

El president de l’Associació Polígons dels Plans i expresident de la UEA, Ramon Felip, ha volgut aquesta setmana dir-hi la seva a l’entorn del...

Obertes les inscripcions per participar al 15è Certamen de Música Jove

Ja està obert, fins el 14 de maig, el període d’inscripcions per participar a la 15a edició del Certamen de Música Jove d'Igualada. Aquest...

“Mentre els carrers dormien” i més…, una introspectiva i emotiva passió per la pintura, de la mà d’Anna Carretero Garcia

Aquests dies, la sala - galeria d’art Nivell 46, un espai diàfan i acollidor, destinat a les creacions de diferents artistes d’Igualada i comarca,...
Compartir