7.8 C
Igualada
Divendres, gener 21, 2022

S’obre el procés participatiu per Igualada, Capital de la Cultura Catalana 2022

Dimarts va tenir lloc la sessió informativa del procés participatiu “Igualada Capital de la Cultura Catalana” a través del canal de YouTube de l’Ajuntament. Hi han intervingut l’alcalde, Marc Castells, el regidor de Promoció Cultural, Pere Camps; Coia Poblet, responsable del Gabinet Ceres, que és l’empresa que gestiona la votació, i Jep Rabell, cap del servei de cultura de l’Ajuntament d’Igualada. En aquesta sessió s’han explicat les bases de participació del procés, les fases d’actuació i el calendari a seguir. Finalment s’ha obert un torn de preguntes a través del xat del canal.
Igualada Capital de la Cultura Catalana és una fita col·lectiva de ciutat que compta amb l’impuls de l’Ajuntament i fa protagonistes a les entitats i empreses culturals, juntament amb la ciutadania i agents socials.

El procés participatiu
Amb l’objectiu doncs, d’oferir una programació cultural el màxim d’oberta possible, s’obre un procés participatiu ciutadà en què entitats i empreses culturals podran presentar propostes d’activitats que conformaran la programació cultural especial de la capitalitat i en què serà la ciutadania la que decideixi quins actes i activitats es duran a terme. L’Ajuntament destina una partida de 75.000 € per cobrir les despeses dels projectes seleccionats.
Per tirar endavant amb el procés participatiu es compta amb el suport i l’assessorament del Gabinet Ceres, experts en processos de participació ciutadana. Són els responsables de l’estructura funcional del procés de participació i del sistema de vot online.
El procés participatiu s’estructura amb les següents fases d’actuació: difusió inicial (març), presentació de propostes (abril), valoració tècnica de les propostes (maig i juny), votació (del 28 de juny a l’11 de juliol) i retorn (juliol).

 

Presentació de propostes
De l’1 al 30 d’abril es podran presentar les propostes culturals a través de l’aplicatiu del web www.igualadaccc2022.cat.
Podran presentar propostes les entitats i empreses culturals que tinguin el domicili social o fiscal a Igualada i només podran presentar una sola proposta. Com a requisits generals també hi figura que l’acte proposat no pot generar beneficis i no pot ser un acte ja previst per l’Ajuntament en la seva agenda cultural. A la pàgina web es poden consultar les bases, amb tota la informació detallada.
Els projectes presentats han de tenir un cost inferior a 15.000 €, la proposta ha d’incloure un pressupost amb les partides convenientment valorades i ha de ser viable a nivell jurídic, econòmic i tècnic.

 

Valoració tècnica de les propostes, votacions i retorn
Una comissió tècnica especialitzada validarà les propostes presentades. Aquesta comissió tècnica estarà formada per personal tècnic del departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament. Si és necessari, també hi intervindran altre personal tècnic municipal.
Un cop acabada la fase de validació tècnica tindran lloc les votacions. Tots els ciutadans majors de setze anys podran votar aquelles propostes que es duran a terme el 2022. Es podrà votar a través del web www.igualadaccc2022.cat amb identificació prèvia o, bé presencialment a la Sala d’Exposicions Municipal i al vestíbul de l’Ajuntament d’Igualada. Cada persona haurà de votar obligatòriament tres projectes.
A la fase de retorn es farà una sessió informativa adreçada a tots els ciutadans i a les entitats i empreses que han participat en què es donaran a conèixer els resultats del procés participatiu.
La sessió ha estat seguida en directe per una vuitantena d’espectadors i ha quedat enregistrada al canal de YouTube de l’Ajuntament on es pot visualitzar. A més, es posa a disposició de totes les persones interessades un correu per a fer consultes i resoldre dubtes: contacte@igualadaccc2022.cat. Tota la informació referent al procés participatiu i les bases de participació es poden trobar al web www.igualadaccc2022.cat.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Òmnium Anoia celebra la seva assemblea anual havent assolit una xifra rècord de socis

La sala de socis de l’Ateneu Igualadí va acollir el passat 11 de gener l’Assemblea General d’Òmnium Anoia, que se celebra anualment i que...

Els centres educatius de l’Anoia sumen més de 2.000 confinats

La sisena onada s'està notant com mai abans als centres escolars. Els centres educatius de l'Anoia sumen un total de 2371 persones confinades, i...

Igualada celebrarà diumenge el bicentenari dels Tres Tombs

Aquest diumenge, 23 de gener, Igualada viurà una celebració dels Tres Tombs molt especial. I és que aquest any es commemora el 200 aniversari...

Quota

És un d’aquells mots que donarien per a unes quantes preguntes de concurset, perquè realment es porta l’oli. D’entrada, encara que tingui família (de...

Experts de diversos països visiten la zona cremada a l’estiu en un projecte per prevenir els grans incendis

En el marc de l'arrencada del projecte FIRE-RES, diversos experts de les 35 institucions que participen en la iniciativa estan fent estada a Solsona...
Compartir