Simulacre d’incendi i evacuació al quiròfan de l’Hospital d’Igualada

19 de desembre de 2017

Fa unes setmanes hi va haver un simulacre d’incendi i evacuació a l’àrea del Bloc Quirúrgic de l’Hospital d’Igualada.

L’objectiu és que el personal que hi treballa estigui preparat per a una eventualitat com pot ser un incendi i possible evacuació de pacients que estiguessin en aquesta àrea.

Primer es va fer una sessió teòrica d’una hora de durada a tot el personal del bloc quirúrgic i posteriorment cinc sessions pràctiques de 30 minuts dins d’un dels quiròfans.

La pràctica va consistir en l’actuació davant d’un connat d’incendi d’un aparell elèctric durant una intervenció quirúrgica simulada. Es va realitzar la detecció, l’avís i l’actuació i fent l’evacuació del pacient.

En una d’aquestes cinc pràctiques es va realitzar un simulacre d’emergència incloent-hi l’activació del Pla d’Autoprotecció del Centre (CECO, actuació del Cap d’Emergència, Cap d’Intervenció i Equips de Segona Intervenció) i avís al 112. El simulacre va obtenir un èxit rotund amb l’acompliment de totes les fases del Pla d’Autoprotecció.

A més de l’èxit en l’execució, la valoració de la formació pràctica ha estat molt positiva per part dels implicats, tant dels responsables com del personal de l’àrea, destacant la importància per l’excepcionalitat que suposa fer in situ una formació d’aquestes característiques en una àrea de risc com és la quirúrgica.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari