Silenci de Madrid respecte el confinament i les baixes forçoses a la Conca

948

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha dit avui que els ajuntaments de la Conca “estem a l’espera de saber si s’allargarà el confinament més temps, no podem fer altra cosa que esperar a veure què diu el Procicat i determini el millor per a nosaltres, entre avui o demà”. L’ordre, però, depèn de l’autorització del govern espanyol, que ara mateix dirigeix també les comunitats autònomes en decisions relatives al Covid-19.

El govern de Sánchez, però, tampoc ha autoritzat de moment la resolució signada pels conselles Buch i Vergés sobre la necessitat de desbloquejar la “terra de ningú” en què es troben els treballadors confinats al nostre territori que no poden anar a treballar a l’exterior de la Conca, o a l’inrevés, i no podem tramitar les baixes ILT forçoses. Ni ahir ni avui el DOGC ha publicat aquesta resolució: “més que un problema polític és un tema de gestió, els responsables deuen tenir a la cua un munt de resolucions, portem molts dies en aquesta situació i demano responsabilitat. No hauria de ser difícil, la delegada del Govern Espanyol em diu que hi estan treballant”, en referència a Teresa Cunillera, ha dit Castells.

L’alcalde ha estat crític amb el govern espanyol respecte al cobrament de la quota dels autònoms. “Hauria de ser més ambiciós respecte les mesures que ha pres. Els ajuntaments ja estem fent molts esforços a nivell social, sobretot per a les persones vulnerables, però les pimes i els autònoms necessiten més ajuda, en especial de la Generalitat i l’Estat”.